Dersim şehitleri anıldı: Önder Apo'nun yolunda yürüyeceğiz

Maxmur Mülteci Kampı Şehit Aileleri Komitesi, Dersim şehitlerini andı. Anmada konuşan şehit ailesi, "Önder Apo’nun ve şehitlerin yolunda yürüyeceğiz" dedi.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı (Maxmur) Şehit Aileleri Komitesi, 1 Mart 2023'te Dersim’de şehit düşen Dersim Eyalet Komutanı Yaşar Botan (Osman Manak), 24 Aralık 2022’de Dersim’de şehit düşen Dersim Eyalet Komutanlığı Üyesi Şevger Semsûr ( Zeynel Küçük) ve Arjîn Sarya’yı (Şehriban Tekmenuray) andı.

Anmada Yaşar Botan’ın babası Mahmut Zewkî bir konuşma yaptı. Zewki, "Önder Apo’nun başı sağ olsun. İnsan ne söyleyeceğini tam olarak bilemiyor. Çünkü sizler her zaman şehitleri yaşatıp onları anıyorsunuz. Eğer bir şeyler elde etmişsek bu kahraman şehitlerimizin sayesindedir. Görmediğimiz baskı ve zulüm kalmadığı için çocuklarımız baskıya ve zulme karşı yönünü dağlara vererek özgür bir Kürdistan için mücadele etti. Bunlardan biri de oğlum Yaşar Botan’dır. Biz göç yollarına düştüğümüzde o 8 yaşındaydı.  O kendi kararıyla gerilla saflarına katıldı. Daima çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz ve hiçbir zaman çocuklarımızın hayallerine ihanet etmeyeceğiz. Beni en çok acıtan yaşanan ihanet oldu. Tarih boyunca ihanetler yaşandığı için şehadetlerde eksik olmuyor. Şehidin ailesi olarak daima Önder Apo’nun ve şehitlerin yolunda yürüyeceğiz" dedi.

Şehit Aileleri Komitesi Sözcüsü Murat Encü ise konuşmasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a, şehit ailelerine ve Zap, Metîna ile Avaşîn’de direnen gerillalara baş sağlığı diledi.

Konuşmaların ardından şehitlerin mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi izlendi. Anma etkinliği ‘Bijî Rêber Apo’ ve ‘Şehîd Namirin’ sloganları eşliğinde sonra erdi.