Botan’dan Zap’a gerilla eylemleri: 9 işgalci cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Botan ve Zap’ta gerçekleştirdiği eylemlerde 9 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 4’ü de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 9 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci yaralanmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 4 kez savaş uçakları, onlarca kez de tank ve ağır silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda gerilla direniş mevzileri önünde araba lastiği ve plastik malzeme yakarak çıkan zehirli dumanları direniş mevzilerine yönlendirmiştir” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

"Egîdên Botanê Şehîd Diljîn-Şehîd Şervan Êrkendî Hamlesi çerçevesinde;

13 Kasım günü işgalci Türk ordusu tarafından Botan’ın Cûdî bölgesine bağlı Girê Hirmo alanında bir operasyon başlatılmıştır. İşgalci Türk ordusu güçlerimizce denetim altına alınmıştır. İhanetçiler eşliğinde eski gerilla noktalarına girmeye çalışan işgalciler 15 Kasım günü Şehîd Şayan noktasında tuzağa düşürülerek sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve en az 3 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı zamanda Girê Şehîd Firat’a gelen işgalciler de sabotaj taktiğiyle vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılırken 2 işgalci de yaralanmıştır. Eylemlerden sonra işgalciler ölü ve yaralılarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Bu eylemler YJA Star hareketli timlerimiz tarafından savaş tünellerindeki yoldaşlarımızın direnişini selamlamak için gerçekleştirilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

13 Aralık saat 11:00’da Amediye’nin Şêladizê nahiyesinin Çemço bölgesinde bulunan gerilla direniş mevzileri çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

13 Aralık saat 11:30’da Amediye’nin Şêladizê nahiyesinin Çemço bölgesinde bulunan gerilla direniş mevzileri çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Suikast taktiği ve ağır silahlarla gerçekleştirilen bu eylemde 2 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci yaralanmıştır. 

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

13 Aralık’ta işgalciler Amediye’nin Şêladizê nahiyesinin Çemço bölgesinde bulunan gerilla direniş mevzileri önünde araba lastiği ve plastik malzeme yakarak çıkan zehirli dumanları direniş mevzilerine yönlendirmiştir.

 İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

13 Aralık’ta Garê’nin Gûndê Dirê arazisi ile Metîna’nın Golka ve Girê Ortê alanları savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.

13 Aralık’ta Girê FM, Sîda ve Çemço Direniş Alanı tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”