'Birliğimizi sağlarsak halkımızın acılarını hafifletiriz'

Din alimi Mele Nadir Elî, Kürt halkının birliğini sağlamaması durumunda daha büyük acılar yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Kürt ulusal birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan din alimi Mele Nadir Elî, Kürt halkının birliğini sağlamaması durumunda daha büyük acılar yaşamaya devam edeceğini söyledi. ANF'ye konuşan Mele Nadir Elî, "Eğer birliğimizi sağlarsak halkımızın acılarını hafifleteceğimiz gibi siyasi, sosyal, bilimsel ve hatta iktisadi bir proje sahibi de oluruz" dedi.

'BİRLİĞİMİZİ SAĞLAMAMIZ BİR HAKTIR'

Kürt halkının birliğini sağlamasının en meşru hakkı olduğunu dile getiren Mele Nadir Elî, Kürt halkının şimdiye kadar bu haktan mahrum bırakıldığını kaydetti. Mele Nadir Elî, "Yüce Allah insanlığın savunmasını yapmamızı emreder. Bunu başat görev olarak önümüze koyar. Bizi, Kürt halkına da kara parçası üzerinde bir yer vererek, tüm insanlar gibi bizim de insanlığı savunmamızı istemiştir. Bizim de diğer halklar gibi halkımızı ve insanlığı ve korumamızı emretmiştir. Eğer bugün Arap halkı, Fars halkı dünyanın diğer halkları bir ulusal birliğe sahipse bizim de ulusal birliğimizi sağlamamız bir haktır" dedi.

'BİRLİĞİMİZ ZAYIF OLDUĞU İÇİN...'

"Ulusal kongre bizim için hayati önem taşıyor. Kürt halkının başına ne geldiyse birliklerinin zayıf olmasından geldi" diyen Elî, şunları söyledi: "Birliğimiz olmadığı için beş parçaya bölündük ve her bir parçamızda ayrı bir zulüm uygulandı. Eğer birliğimizi sağlarsak halkımızın acılarını hafifleteceğimiz gibi siyasi, sosyal, bilimsel ve hatta iktisadi bir proje sahibi de oluruz. O zaman da halkımız üzerindeki ölüm ve zulümlerin önünü alabiliriz. Eğer bizim katledilmemiz, zulme maruz kalmamız nasıl ki haramsa, bizim birliğimizi sağlamımız ve bunun önünde durmamız da helaldir."

'BİRLİĞİMİZ KİMSEYİ EKSİLTMEZ'

Mele Nadir Elî, Kürt halkının birliğini sağlamasının diğer halklardan bir şey eksiltmediğini kaydederek "İran'da Fars halkına, Irak'ta Arap halkına, Suriye'de Arap halkına, Türkiye'de Türk halkına diyoruz ki, bizim birliğimiz en temel hakkımızdır. Bizim hakkımızı almamız sizin eksildiğini anlamına gelmiyor. Üç yıl önce ulusal birlik için önemli adımlar atıldı ve tecrübeler kazanıldı. Bizim artık bir an önce ulusal birliğimizi sağlamamız gerekir" diye konuştu.

'BİRLİK OLMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK'

Kürt halkının birliğini sağlamaması durumunda acılar yaşamaya devam edeceğini söyleyen Elî, Efrîn üzerindeki saldırı planlarını örnek gösterdi. Mele Nadir Elî, "Birliğimizi sağlamazsak üzerimizdeki saldırılar sürmeye devam edecektir. Mesela bugün Efrîn üzerinde saldırı ve tehditler söz konusu. DAİŞ'in sonu gelmişken bir anda yönlerini Efrîn'e çeviriyorlar. Neden? Çünkü Efrîn Kürt halkının denizlere açılabileceği tek kapı. Diğer parçalarda farklı oyunlar ve planlar oynanıyor. Bu şartlarda ulusal birlikten kaçan güçler, Kürt halkına ihanet ediyorlar. Halkımızın huzuru, statüsü ve özgürlüğüne yapılan bu saldırılar karşısında birlik olmaktan başka çaremiz yok" dedi.