Bêrecûk'ta DEM Parti'nin seçim bürosu açıldı: Halk yönetecek

DEM Parti’nin Bêrecûk ilçesindeki seçim bürosu açılışı mitinge dönüştü. Konuşmalarda "Saltanat bitecek, belediyeyi halk yönetecek" mesajı verildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart seçimleri kapsamında Riha’daki ilk seçim bürosunu Bêrecûk ilçesinde açtı. Açılışa, DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Kent girişinde oluşturulan yüzlerce araçlık konvoy ile açılışın yapıldığı Fırat Caddesi’ne gelindi. Konvoyun geçtiği güzergahtaki halk, zafer işareti ve alkışlarla destek verdi. Binlerce kişi, mitinge dönüşen açılışta Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti. Kadınlar açılışa ulusal kıyafetlerle katıldı.

'HALKLAR YÖNETECEK'

Açılışta ilk önce konuşan Bêrecûk İlçe Eşbaşkanı Hasan Yıldız ve Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, kitlesel katılımdan dolayı halka teşekkür etti. Daha sonra Bêrecûk Belediye Eşbaşkan adayları Berivan İlkaya ve Mehmet Begit konuştu. Begit, Hep birlikte ağalık düzeninden kurtulacağız. Artık Bêrecûk'i halklar yönetecek" diye belirtti.

 DEM Partili Ömer Öcalan, seçimlerden sonra belediyenin kapılarının halka açılacağını söyleyerek, şöyle devam etti: “Bêrecûk halkı bu sefer kararlı, Türkmen, Arap ve Kürtler bir arada belediyenin kapılarını halka açacak. Artık bu saltanata arkadaşlarımızla dur diyeceğiz. Herkes buna destek vermeli. Yanı başımızdan Fırat geçiyor ama en yakın köyler bile susuz.  Halfeti’ye giden yol 5 yıldır kapalı. Belediye eşbaşkanlarımız halkla çalışacaklar. Belediyenin sahibi Bêrecûk halkıdır. Herkes gidip dertlerini anlatmalıdır. Belediyenin etrafını çevirmişler ve adeta bir saltanat kurulmuş. Bunun mahkum edilmesi gerekir. Herkese çağrımız; halklar el ele vererek bu belediyeyi yönetmelidir. Hizmet lütuf değil belediyenin görevidir. Bizim yolumuz hakikat yoludur. Bu yolda hırsızlık, talan, yolsuzluk, yalan yoktur. DEM Parti yönetiminde yolsuzluk, hırsızlık olmayacağının garantisini veririz. Eşbaşkanlarımız halkın yararına çalışacak.”

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından yerel sanatçıların sahne almasıyla uzun süre Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekildi.