KONGRA GEL: Önder Apo’ya özgürlük Newrozu kutlu olsun

KONGRA GEL, bu yıl ülkede ve yurt dışındaki Newroz kutlamalarına “Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyasının zirveleşerek damga vurması gerektiğini belirtti.

NEWROZ AÇIKLAMA

KONGRA GEL Eşbaşkanlık Divanı Newroz kutlamalarına dönük yazılı bir açıklama yayımladı.

“Başta Önder Apo olmak üzere özgür geleceğimizin teminatı olan gerillanın, zindan direnişçilerinin, Kürdistan’da ve yurt dışında yaşayan halkımızın Newroz Bayramını coşku ilekutluyoruz. Bu vesile ile başta Mazlum, Zekiye, Rahşan, Ronahî, Bêrîvan ve Sema Yüce olmak üzere tüm Newroz şehitlerini saygı ve minnet ile anıyoruz” denilen açıklamada ‘Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ hamlesinin Newroz Bayramı kutlu olsun” ifadesi kullanıldı.

Bu yıl kutlanan Newroz’un özgün bir anlama sahip olduğunun belirtildiği açıklama şöyle devam etti: “Önder Apo özgürlük yürüyüşünü 1973 Newrozunda başlattı. İmralı’da mutlak tecrit koşullarında 52. Newrozunu karşılıyor. Kürdistan halkı ve dostları olarak 2024 Newrozunu, ‘Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ hamlesinin Newrozu olarak karşılıyoruz. 2024 Newrozuna özgün bir anlam veren, bu özgürlük hamlesidir.”

ÖZGÜRLÜK KAMPANYASI 2024 YILINA DAMGASINI VURMALIDIR

Özgürlük hamlesi çerçevesinde yapılan Newroz kutlamalarının coşkusu ve katılımının özgürlük hamlesinin geliştirilmesinde etkili rol oynaması gerektiğini vurgulayan KONGRA GEL, “Enternasyonal dostlarımız tarafından 10 Ekim 2023’te başlatılan özgürlük hamlesi, zindan direnişçilerinin açlık grevleri ve anaların nöbet eylemleri ile desteklendi, gerillanın emsalsiz başarıları ile güçlendirildi, 15 Şubat uluslararası komplo protestoları ile toplumsal alanda yükseltildi. Şimdi ülkede ve yurt dışında milyonların katılımı ile yapılan Newroz kutlamalarında zirveleşerek, ‘Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ kampanyası olarak 2024 yılına damgasını vurmalıdır” dedi.

Halkın Newroz kutlamalarına kitlesel katılımının çok önemli olduğunu belirten KONGRA GEL devamla şu ifadeleri kullandı:  “Newroz kutlamalarında ‘Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ talebi için ayağa kalkmış bir halk görüntüsü ile, özgürlük talebimizi çözüm temelinde gündemleştirmeliyiz.

Halkımıza çağrımız;

Bulunduğunuz her alanda bu temelde yapılacak olan Newroz kutlamaları ile yeni bir tarih yazalım. Önder Apo ile fiziki olarak buluşma sürecinin coşku, heyecanı ve inancı ile Newrozda özgürlük halayına duralım. Özgürlük hamlesinin yükseltilmesine vesile olması temelinde bir kez daha halkımızın Newroz Bayramını kutluyor, büyük başarılar diliyoruz.”