Barzani Erdoğan’ı kutladı, PKK’ye 'işgalci' dedi

Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak kutlarken, PKK’yi “işgalci” olmakla suçladı.

Türkiye’de 24 Haziran’daki seçim sonuçları ardından Türk Cumhurbaşkanı’nı telefonla arayan Neçirvan Barzani, Erdoğan’ı kutladı.

Türk devletinin Güney Kürdistan topraklarındaki işgal saldırılarına ilişkin konuşan Barzani, “Gerek Türkiye, gerek başkası tarafından yapılan operasyonlarda bazen sivil halkın kurban olmasından endişe duyuyoruz” diyerek sivil ölümleri kabul etti.

Hewler yönetimi bugüne kadar Türk devletinin sivillere yönelik işlediği katliamlar karşısında hep sessiz kaldı. Türk devleti aylardır bölgede bir çok noktayı askeri olarak işgal etmiş durumda. İşgal güçlerinin sivil alanlara yönelik bombardımanları da aralıksız sürüyor.

Buna rağmen PKK’yi suçlamayı tercih eden Barzani, “PKK Kürdistan Bölgesi’nin büyük bir bölümü işgal ederek, buradan Türkiye’ye saldırılar düzenliyor” suçlamasında bulundu.

Barzani, ,“Biz buna karşıyız. Kürdistan Bölgesi topraklarından gerek İran gerek Türkiye’ye saldırılmasına karşıyız” derken, Türk devletinin işgaline karşı herhangi bir ifade kullanmadı.

Neçirvan Barzani, İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) ve Komala örgütüne ilişkin de konuştu. Barzani, “İran muhalif grupları ve PKK’den defalarca Kürdistan Bölgesi’nin topraklarından saldırı düzenlememesi talep ettik. Yapılanlar tek taraflı değil. Halk bunu bilmesi lazım” iddiasında bulundu.