Amed'deki anneler: Tecrit kalkana kadar alandayız

Amed Koşuyolu Parkı'nda oturma eylemi gerçekleştiren tutsak anneleri, “Tecrit sonlanana kadar alanlardan vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

Amed'in Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı karşısındaki eski un fabrikası önünde, İmralı tecridine karşı başlatılan açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek amacıyla oturma eylemi gerçekleştiren tutsak anneleri, eylemlerinin 22’nci gününde. Yenişehir ilçesindeki PTT Şubesi’nde Adalet Bakanlığı’na faks gönderildikten sonra parkın önüne gelen tutsak anneleri, polis ablukasıyla karşılaştı. Ardından anneler, yaklaşık bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Remziye Tosun ile HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri destek verdi.  

'ÇOCUKLARIMIZ CEZAEVİNDE, BİZ DIŞARIDA MÜCADELEDEYİZ'

Anneler, Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) binasına doğru yürüyüşe geçti. Çevrede bulunan halkın alkışlarla desteklediği yürüyüş, TUAY-DER binası önünde son buldu. Anneler, burada kısa bir açıklama yaptı. Urfa 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 25 yıldır tutsak olan Bakır Yüksekbağ’ın eşi Güler Yüksekbağ, aylardır siyasi tutsakların cezaevlerinde, annelerin ise dışarıda mücadele ettiğini söyledi. 

'KİMSE BİZİ KANDIRAMAZ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarının bugün İmralı Cezaevi’ne gittiğini hatırlatan Yüksekbağ, şöyle konuştu: “Görüşmeler devam ediyor. İçeride olumlu bir görüşme olur tecrit kalkarsa, bizim direnişimiz de sonlanır. Eğer içerideki görüşmelerde olumlu bir sonuç alınmasa ve tecrit sonlandırılmazsa biz de alanlardan vazgeçmeyeceğiz. Geçenlerde Adalet Bakanlığı bir açıklama yaptı. O açıklamanın arkasında dursun ve kimse anneleri kandırmasın. Bizler çocuklarımızın mücadelesine sahip çıkacağız."