GÖRÜNTÜLÜ

Adalet Nöbeti bayramda da sürdü: Abdullah Öcalan'a özgürlük!

Adalet Nöbeti’ni bayramda da sürdüren tutsak yakınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tutsakların bayramını kutladı.

ADALET NÖBETİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm için Mêrdîn'de DBP İl Örgütü binasındaki Adalet Nöbeti 94'üncü gününde devam ediyor. Ramazan Bayramının birinci günü olmasına rağmen nöbet eylemini sürdüren tutsak yakınları ve Barış Anneleri'ni çok sayıda kişi ziyaret etti. Direniş şarkılarının seslendirildiği Adalet Nöbeti'nde eylemciler ve ziyaretçiler, sık sık "Bijî berxwedana zindana" sloganı atarken, şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

Kentteki siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile DEM Partili belediye eşbaşkanları da Ramazan Bayramının ilk gününü Adalet Nöbeti'ni ziyaret ederek geçirdi.

 'EYLEMİMİZİ DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRMEK İSTİYORUZ'

Barış Annesi Türkan Durç,  Abdullah Öcalan başta olmak üzere tutsakların ve Ortadoğu halklarının bayramını kutladı, "İlerleyen günlerde eylemimizi yeni bir boyuta taşımak, daha da güçlü hale getirmek istiyoruz. Bu anlamda tüm halkımızı, sivil toplum örgütlerini, insan hakları savunucularını eyleme destek vermeye davet ediyoruz. Bayramın özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz. Tüm halkımıza başarılar diliyoruz" dedi.