Şenyaşarlar'ın avukatları, 17 Ocak'taki duruşmaya çağırdı

Şenyaşar Ailesi'nin avukatları, 17 Ocak'ta görülecek duruşmaya ve Şenyaşarlar'ın mücadelesini sahiplenmeye çağırdı.

Şenyaşar Ailesi, Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde bulunan iş yerlerinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Riha Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısına uğradı. AKP'li Yıldız'ın yakınlarının saldırısı, yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi’nde de devam etti. Baba Hacı Esvet Şenyaşar ile yaralı oğulları Adil ve Celal Şenyaşar, hastanede anne Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde katledildi. Olaylara dair başlatılan soruşturma dosyaları, "işyeri" ve "hastane" olarak ayrı ayrı yürütüldü. Hastanede yaşanan katliama dair 4 yıl 4 ay sonra iddianame hazırlandı. Davanın ilk duruşması 17 Ocak'ta Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Şenyaşar Ailesi'nin avukatları, duruşma öncesi Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Riha Şubesi binasında basın toplantısı düzenledi. Saldırıda yaralanan Ferit Şenyaşar da toplantıya katıldı.

 Aile avukatlarından Sevda Çelik Özbingöl, "Saldırıyı gerçekleştiren tarafın sahip olduğu kamu olanaklarının hem saldırı sırasında hem de sonrasında delil toplama ve etkin bir soruşturma yürütme aşamalarına sirayet ettiğini de ne yazık ki endişeyle izledik" dedi.

Dosyada etkin bir soruşturmanın yürütülmediğini belirten Özbingöl, "Bu koşullarda hakkaniyetli bir kararın çıkmayacağı aşikar" diye ekledi.

Özbingöl, "hastane" soruşturmasına dair bilgiler paylaşmasının ardından, şunları kaydetti: "Dosyanın güvenlik gerekçesi ile nakli istenmiş ve Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 17 Ocak 2023 tarihinde ilk duruşması görülecektir. Bugüne kadar adalet mücadelemizde yanımızda olan tüm duyarlı kamuoyunu da görülecek olan duruşmaya katılmaya, Emine Şenyaşar’ın adalet mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz."