Şengalliler: Saldırılarla İrademiz teslim alınamaz!

İşgalci Türk devletinin saldırılarını kınayan Şengalliler, "Halkımızın iradesi bu saldırılarla teslim alınamaz" dedi. Uluslararası kamuoyuna saldırıların engellenmesi çağrısı yapıldı.

İşgalci Türk devletine ait SİHA’lar dün Xanesor’da bir evi bombaladı. 

Şengal halkı bombalamanın gerçekleştirildiği yerde işgalci Türk devletinin saldırılarını kınadı. Açıklamada Irak hükümeti ve uluslararası kurumlara işgalci Türk devletinin saldırılarının engellenmesi çağrısı yapıldı.

Açıklama Xanesor Halk Meclisi Üyesi Ali Hamid tarafından okundu. Açıklamada, şunlar belirtildi: “Halkımız ne zaman yurduna dönmek istese Êzidi halkının geri dönüşlerini engellemek için kirli planlar yapılıyor. Halkımızın iradesi bu saldırılarla teslim alınamaz. Êzidi toplumu olarak tarihte birçok saldırı ve fermanlar yaşadık. Ancak irademizi kimseye teslim etmedik.

Bugün bir ülkenin sivillere yönelik saldırıları kabul edilemez. Bu saldırı uluslararası yasaların ihlalidir. Tüm uluslararası kurumları bu saldırılar karşısında sessiz kalmamaya ve faşist şef Erdoğan ile aralarına sınır koymaya çağırıyoruz."

Êzidi Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) adına konuşan Zabida Şengali, “Şengal’e yönelik bu saldırılar 9 Ekim Anlaşması kapsamında gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar bu anlaşmanın hayata geçirilmemesi için direndik. Bize yönelik gerçekleştirilen saldırılara cevap olarak topraklarımızı terk etmeyecek ve irademizi yok sayan herhangi bir anlaşmanın hayata geçirilmesine izin vermeyeceğiz. Şengal olarak Irak’ın bir parçasıyız. Irak bizi kendisinin bir parçası olarak görüyorsa toprak egemenliğine sahip çıkmalı ve saldırılara karşı tavır geliştirmelidir” dedi.

İşgalci Türk devletinin bombaladığı evde yaşayan Şêx Kemal ise “Türk devleti tarafından hedef alınan evim zarar gördü. Elimde bu evden başka bir şey yoktur” diye konuştu.