Şengal Özerk Meclisi’nden Êzî Bayramı mesajı

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, Êzî Bayramı’nı kutlayarak bu bayramın göçe maruz kalanların Şengal’e geri dönmelerine vesile olmasını diledi.

Yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan Şengal Demokratik Özerk Meclisi (MXDŞ), “Bu kutsal günlerin halklarımızın ortak yaşamına vesile olacağına inanıyoruz. Halkımızın düşmanları yüz yıllardır köklerimizi ortadan kaldırmak için her türlü katliamları bizlere yaşatmaktadır. Şimdi de Êzidî halkını köklü kültüründen uzaklaştırmak istiyorlar. Bu temelde Êzidî halkının yönünü Avrupa’ya ve farklı ülkelere çeviriyorlar. Halkımızın kendi topraklarına geri dönmesini engelliyorlar” dedi.

MXDŞ, “Toplumumuza karşı özel bir savaş sürdürülüyor ve bu toprakların güvenli olmadığı lanse edilmeye çalışılıyor. Ancak tüm özel savaş saldırılarına rağmen Şengal genelinde binlerce Êzidî bu kutsal günleri büyük bir coşkuyla karşılamıştır” diye ekledi.

Mesajda devamla şunlar ifade edildi: “Bizler bu kutsal günlerin halkımız arasında birlik ve beraberliğe ve aynı zamanda göç edenlerin Şengal’e geri dönmelerine vesile olmasını diliyoruz. Artık çadırlarda yaşayan ve göç eden halkımızın kutsal topraklara geri dönmesinin zamanı gelmiştir.”