‘Şehitliklerimize yapılan saldırı isyan ve intikam sebebimizdir’

YPS ve YPS-JIN, Türk devletinin Kürdistan’daki şehitliklere yönelik saldırıya ilişkin sert bir açıklama yayımladı. Açıklamada, ‘şehitliklere yapılan saldırı isyan ve intikam sebebimizdir’ denildi.

Yekitiya Parastina Sivîlan (YPS) ve YPS-JIN Koordinasyonu, AKP yönetimindeki Türk devletinin şehitliklere yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. ‘’Şehitler, Kürt halkının soy değerlerinin tartışmasız yaratıcılarıdır’’ denilen açıklamada, tüm devrimci demokrat kamuoyuna çağrı yapıldı.

‘BİZİ BELLEKSİZ BIRAKMAK İSTİYORLAR’

YSP ve YPS-JIN açıklamasının devamında şehitliklere saldırı konusunda şu değerlendirmeler yapıldı:

Bugün eğer Kürtlük adına tek söz söyleniyor ya da Kürdistan’da özgür bir yaşam inşası söz konusu oluyorsa bu, şehitlerin büyük emeği ve kanlarıyla mümkün olmuştur. Zaten Kürt toplumu gibi soykırım kıskacında inkar ve imhayla tüketilmek istenen bir toplumun başka türlü var olması da mümkün olamazdı.

Bunun böyle olduğunu çok iyi bilen sömürgeci faşist Türk sistemi daha ilk günden itibaren en çok bu değerlerimize saldırdı. Şêx Sait, Seyit Rıza ve diğer serhıldan şehitlerinin cenazelerinin kaybedilmesi, gerilla cenazelerine yapılan işkenceler-parçalamalar-toplu mezarlar ve Nevala Kasaba gerçekleri bu saldırıların en çok bilinen ve nefretle anılan örnekleridir. Kürdistan’da yürütülen diriliş ve özgürlük mücadelesi boyunca bu saldırılar sadece faşist-sömürgeci sistemin barbar öfkesi ve çılgınlığıyla izah edilemeyecek kadar derin ve sistematiktir. Bu uygulamalar Kürt halkını tarihsiz ve de belleksiz bırakma saldırılarıdır.

Şehitlerimiz; çocuklarımıza adını, halkımıza cesaret ve düşmana korku veren yaşayan değerlerimizdir. Onlara dair her sembol, simge ve hatıra bu duygu ve düşüncelerin yaşatılıp büyütülmesine hizmet etmiştir. Bunu çok iyi bilen Kürdistan gerillası bunun için şehitlerini bütün değerlerin toplamı ve ölümsüz komutanları olarak tanımlamış, onların cenazeleri de dahil, her türlü maddi ve manevi anısını korumaya büyük önem vermiştir. Yoldaşlarının cenazesini düşmanın ellerine teslim etmemek için canını veren şehitlerimiz, bir geleneğe dönüşmüş bu gerçeğimizin tanığı ve de kanıtıdırlar. Bulduğu her imkanı şehitlerin anısını yaşatmak için, onların cenazelerini bir araya getirerek şehitlikler oluşturan halkımız da bu bilinçle hareket etmiştir. Bu değerlere sahip çıkmayı ve onları yaşatmayı hep bir kimlik, onur ve namus sorunu yapmıştır. Kürt halkının özgürlük çığlığı olan Serhıldanların ilk gelişimi de gerilla cenazelerine sahip çıkma adına başlamış ve öyle de devam etmiştir.

İSYAN VE İNTİKAM SEBEBİMİZDİR

Bugün Kürdistan’ın birçok yerinde özellikle Garzan ve Amed’te ki gerilla şehitliklerine yapılan saldırılar sömürgeci-faşist Türk devletinin aynı karakterinin bir devamıdır. Yapılanlar oldukça bilinçli ve amaçlı saldırılardır. Soy değerlerimize saldırarak soykırımı ve soysuzluğu dayatmak istiyorlar. Bu saldırıya karşı soy değerlerimizi savunmak toplum olmaktan kaynaklı öz savunma görevlerimizin başında gelmektedir. Şehitliklerimize yapılan saldırı en soylu isyan ve intikam sebebimizdir. Bu saldırılara karşı öz savunma bilinciyle en sınırsız ve şiddetli biçimde cevap vermek insanlık onuru ve soyluluğunun en temel görevi olacaktır . Bu anlamda bu soy değerlerimize saldıran soysuzlara dünyayı dar etmek ve intikam temelli öz savunmayı geliştirmek her Kürt insanının en temel görevidir. Bu görev, şehitlerimizin komutasında anı anına yerine getirilecektir. Bu görev dönemin en öncelikli ve amansız görevidir. Bu bilinçle tüm halkımızı “SERÎ HILDE” ruhuyla bu saldırılara karşı intikam duygusuyla öz savunma bilinci temelinde görevlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.’’