Şehit Sara ve Bişeng anıldı: Yollarından yürümeliyiz

Şehit Bişeng Brûsk ve Sara Hogir, Maxmur Mülteci Kampı’nda anıldı. Anmada "Şehitlerimizin yoluna sahip çıkmalı ve mücadeleyi büyüterek intikâmlarını almalıyız" mesajı verildi.

Medya Savunma Alanları’nda 28 Temmuz 2023 tarihinde şehadete ulaşan PKK Gençlik Komitesi üyesi ve Komalên Jinên Ciwan Koordinasyon üyesi Şehit Bişeng Brûsk ve Komalên Jinên Ciwan-Komalên Ciwan Yürütme Üyesi Şehit Sara Hogir, Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmur) düzenlenen bir törenle anıldı.

Anma töreni, kamptaki Şehit Aileleri Kurumu’nda halkın ve yüzlerce gencin katılımı ve Kurdistan Özgürlük Hareketi şehitleri için saygı duruşunun ardından başladı.

'ŞEHİTLERİMİZİN YOLUNDAN İLERLEMELİ, İNTİKÂMLARINI ALMALIYIZ'

Şehitlerin sicilleri okunduktan sonra anma töreninde bulunanlar adına Maxmur Halk Meclisi Divan Eşbaşkanı Nudem Yaman konuştu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehit ailelerine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında Nudem Yaman, şunları söyledi: “Her iki şehidimiz de tüm yaşamını devrime adadı. Kalpleri özgürlük için atarken eşsiz bir mücadele örneği sergilediler. Avrupa’da dünyaya gelen Bişeng yoldaş, sistemi reddederek özgür dağlarda mücadele etti. Devrim için canlarını feda eden her iki yoldaş da Sara ve Beritan’ın yoldaşları oldular. Her zaman en ön saflarda mücadele ettiler. Halk olarak bizler de şehitlerimizin yoluna sahip çıkmalı ve mücadeleyi büyüterek intikâmlarını almalıyız.”

Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Hüseyin Kara, düşmanın işbirlikçileri ile birlikte Medya Savunma Alanları’na girmeye çalıştıklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her iki şehidimiz de onurumuzdur. Şehit düşen yoldaşların doğduğu ve gerilla saflarına katıldıkları yerler çok stratejik. Sara ve Bişeng’in fedai ruhları düşmanı yok oluşa sürükledi. Bir yoldaş Avrupa’dan biri ise Türkiye’den Zap’a gelip ülkeleri için mücadele etti. Şehit ve savaşçıların aileleri olarak Zap’ta mücadele eden gerillalarımıza sıcak selamlarımızı iletiyoruz.”

Anma töreni ‘Bijî Serok Apo’, ‘Şehîd Namirin’ ve ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganlarıyla sona erdi.

Şehit Aileleri Kurumu’nda kurulan taziye çadır akşam saatlerine kadar açık kalacak.