İmralı'ya mektup ve kart gönderme kampanyası

Tutsak yakınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için İmralı Cezaevi’ne kart ve mektup gönderme kampanyası başlattı.

Tutsak yakınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş'ın üzerindeki tecridi dikkat çekip, protesto etmek için İmralı Cezaevine mektup ve kart gönderme kampanyası başlattı. Aileler tarafından başlatılan kampanya 30 Aralık’a kadar sürecek. Aileler, kampanyaya ilişkin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rezan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), DEM Parti il ve ilçe örgütleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

'HERKES KATILSIN'

Kampanyaya ilişkin konuşan MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Kerem Canpolat, ülkede ağır bir tecridin olduğunu söyledi. 27 Kasım'da cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri ve akabinde tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti’ne değinen Canpolat, "Bugün de tutuklu ve hükümlü aileleri olarak yeni bir kampanyanın startını veriyoruz. Bu kampanya 30 Aralık'a kadar sürecek. Sayın Abdullah Öcalan ve arkadaşlarına kart ve mektup göndereceğiz. Bizler bu kampanya ile Türkiye ve Kurdistan'daki halkların tecride ilişkin dikkatini çekmek istiyoruz. Tecrit bu siyaseti de Kürt sorununu da çözümsüzlükte bırakıyor. Bu nedenle herkes bugünlerde iki kelimeyle de olsa Sayın Abdullah Öcalan'a mektup ve kart göndersin. Herkes bulunduğu yerden mektup ve kart göndererek tecridi kırmaya yardımcı olsun" dedi.

Ekonomik krizin çözümünün ve barışın yolunun tecridin kırılmasından geçtiğini söyleyen Canpolat, tecride karşı halkların ve toplumun sessizliğinin cezaevleri başta olmak üzere Kürt halkının evlatlarının ölümleri anlamına geldiğini belirtti. "Bunun için herkes ses çıkarmalıdır" diyen Canpolat, “Annelerden, gençlerden bu duruma el vermelerini bekliyoruz. Kart ve mektup kampanyasına katılalım. Kürt halkı ve ailelerimiz bu tecride sessiz kalmamalıdır" diye ekledi.

Toplantı "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedanan zindanan" sloganlarıyla son buldu. Ardından açıklamaya katılanlar mektup ve kart yazdı. Kartlar İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne gönderilecek.