HPG: 2744 işgalci cezalandırıldı, 11 helikopter düşürüldü

HPG, 8 aylık savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre; 2852 eylem gerçekleştirildi, 2744 işgalci cezalandırıldı. 11 helikopter düşürülürken, 80’i de darbelendi. İşgalci Türk devleti ise 3152 kez yasaklanmış silahlar ile saldırdı. 199 gerilla ise şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamleleri kapsamında 14 Nisan-14 Aralık tarihleri arasında yaşanan 8 aylık savaşın bilançosunu açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Sömürgeci Türk ordusunun 14 Nisan 2022 tarihinde Başûrê Kurdistan’ı işgal etme temelinde başlattığı işgal harekâtı karşısında Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın geliştirdiği tarihi direniş sekizinci ayını doldurmuştur. Özgür Kürt ve Özgür Kurdistan gerçekliğini yok ederek soykırım politikasını sonuçlandırmak isteyen faşist AKP-MHP rejimi, kirli planlarının önünde temel engel olarak gördüğü Kurdistan Özgürlük Hareketi’ni tasfiye etmeyi temel nihai hedef olarak belirlemiştir. NATO’nun verdiği sınırsız teknik destek ve işbirlikçi çevreleri yedeğine alarak kısa sürede kirli amaçlarına ulaşmayı hedefleyen sömürgeci Türk ordusu, Kurdistan’ın her karış taşını ve toprağını direniş alanına dönüştürerek fedaice savaşan ve zafere odaklanmış Apocu militanlar karşısında bir kez daha başarısız olmuştur. En zor koşullara ve kıt imkanlara rağmen, yılmaz bir iradeyle savaş mevzilerinde savaşan, hareketli timlerle her fırsatı eyleme çevirerek işgalcilere ağır darbeler vuran Kurdistan Özgürlük Gerillası bir kez daha halkımızın onurlu geleceğinin savunucu gücü olduğunu ve ezilen halkların özgür gelecek umudu haline gelen Demokratik Modernite gerillacılığının yenilmezliğini bütün dünyaya göstermiştir.

İŞGALCİ TÜRK DEVLETİ 3152 KEZ YASAKLANMIŞ SİLAHLARLA SALDIRDI

Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarında, halkımızın tarihinde yeni bir sayfa açan gerilla direnişimiz karşısında büyük bir tıkanma yaşayan işgalci Türk ordusu, bir kez daha ahlaksız ve hukuksuz savaş yöntemlerini devreye koymuş ve Direniş Alanları’nı sınırsız bir şekilde yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalamıştır. Bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işlediği defalarca belgelenmesine rağmen Kürt halkına reva görülen soykırım saldırıları karşısındaki ölüm sessizliğinden güç alan soykırımcı Türk ordusu, insanlık dışı saldırılarını artırarak sistematik bir biçimde devam ettirmiştir. Savaş suçlusu Türk ordusu, 8 aylık savaş süresi boyunca güçlerimizin bulunduğu savaş tünel ve mevzilerini 3152 kez uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar (fosfor bombası, termobarik bomba, taktik nükleer bomba) ve kimyasal silahlarla bombalayarak tarihte eşine az rastlanır vahşilikteki savaş suçunu pervasızca işlemiştir. Kurdistan’daki işbirlikçi, ihanetçi ve teslimiyetçi çizgi işgalci Türk devletine alenen destek vermiş, Kurdistan’ın işgali için yollar açmış, gerillayı birçok alanda kuşatmaya çalışmış, gerillanın Kurdistan’ı işgale karşı savunma direnişini arkadan hançerlemiş ve halkımızın tüm çağrılarına rağmen bu uğursuz çizgiyi sürdürmüştür. Bütün bu insanlık dışı saldırılara rağmen sarsılmaz Apocu fedai ruhla kuşanan Kurdistan Özgürlük Gerillası bulunduğu savaş mevzilerinde direnişini kesintisiz bir şekilde devam ettirmiş ve Apocu iradenin yenilmezliğini bir kez daha çarpıcı bir şekilde ortaya koymuştur.

GERİLLA TÜRK ORDUSU NEFESSİZ BIRAKTI

Devrimci Halk Savaşı’nı pratikleştirerek zafer çizgisinde emin adımlarla yürüyen Kurdistan Özgürlük Gerillası, yeni dönem gerilla taktiklerini iç içe kullanarak işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurmuş, savaş tünellerini ve araziyi ustalıkla kullanan uzman tim savaş tarzıyla her türlü saldırıyı boşa çıkarma gücüne sahip olduğunu kanıtlamıştır. İşgal harekatına karşı Bazên Zagrosê ve Şehîd Savaş Maraş Cenga Xabûrê Devrimci Hamleleri kapsamında; pusu, sızma, baskın, sabotaj, suikast, ağır silah, çatışma-darbeleme, koordineli gerilla eylemleri ve devrimci operasyonlarla cevap veren güçlerimiz, son bir ayda 299 ve sekiz aylık savaş süreci boyunca da toplam 2852 gerilla eylemi gerçekleştirerek ulaştığı düzeyi sergilemiş ve faşist Türk ordusunu savaş alanında nefessiz bırakmıştır. İşgal harekatı boyunca 12’si kontra, 20’si rütbeli asker olmak üzere toplam 2744 işgalci cezalandırılmış ve 385 işgalci de yaralanmıştır. Gerillanın yaz-kış demeden tüm mevsimlerde yüksek irade ve ustalıkla geliştirdiği etkili eylemler sonucunda büyük bir moral ve motivasyon kaybı yaşayan faşist Türk ordusunu içine düştüğü girdaptan çıkarmak için bu kirli savaşı komuta eden savaş bakanı Hulusi Akar birçok kez sınır hattına gelerek yaşadığı hezimeti gizlemeye çalışmışsa da başarılı olamamıştır. Öldürülen asker sayısını gizleyerek isimlerini açıklamayan; asker cenazelerini savaş uçakları, saldırı helikopterleri, obüs ve havanlarla bombalayarak yakan; cenazeleri poşetler içinde uçurumlardan atarak yok etmeye çalışan, bütün kirli savaş yöntemlerini kullanan faşist Türk ordusu, özel savaş medyasında kamuoyuna sunduğu kurgusal zafer haberleriyle yaşadığı hezimeti gizleme yoluna gitmiştir. Gerilla denetimde bulunan asker cenazelerinin açık kimlik bilgileri ve görüntüleri güçlerimiz tarafından belgelenip yayınlamasına rağmen sömürgeci Türk devleti ve ordusu üç maymunu oynamış, yürüttüğü kirli savaşta sonuca ulaşmak için savaş alanına sürdüğü kendi askerlerine bile sahip çıkmayarak hiçbir şekilde değer vermediğini somut olarak göstermiştir.

Ölümsüz komutanımız Egîd (Mahsum Korkmaz) ile başlayan ve zafer çizgisinde yürümeyi esas alan gerilla mücadelemiz Zîlanlaşarak fedaileşmiş, Bêrîtanlaşarak teslimiyet ve ihanete geçit vermemiş, Reşît Serdarlaşarak işgalciler karşısında aşılmaz bir duvar olmuştur. İşgal harekatı karşısında Direniş Alanları’ndaki her gerillamız, komutan Egîd’in zafer çizgisinde yürüyerek yüzlerce yeni Zîlan ve Bêrîtanlar, Sara ve Rûkenler yaratmıştır. “Bir lokma, bir hırka” felsefesinin militanları olan yoldaşlarımız hiçbir zorluğa boyun eğmemiş, en çetin şartlarda ve en kıt imkanlarla savaşarak fedailik çizgisinin en seçkin örnekleri olduğunu göstermiş ve halkımızın mücadele tarihindeki yerlerini almışlardır.

İşgalci Türk ordusunun bütün teknik imkanlarını seferber ederek on binlerce asker, kontra ve çetenin katılımıyla geçekleştirdiği yüzlerce işgal saldırısı profesyonel güçlerimiz tarafından boşa çıkarılmış, işgalcilerin hakim olduklarını iddia ettikleri alanlarda sayısız gerilla eylemi gerçekleşmiştir. Bakur’dan Başûr’a Kurdistan’ın ker karış toprağında kesintisiz bir şekilde direnişlerini devam ettiren güçlerimiz, faşist Türk ordusuna ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler ve hakiki savaş gerçeği Gerîla TV tarafından kayıt altına alınarak kamuoyuyla paylaşılmış, sömürgeci Türk ordusunun özel savaş medyasını kullanarak gizlemeye çalıştığı gerçekler apaçık ortaya konulmuştur.

Halkımıza karşı geliştirilen soykırım ve imha saldırıları karşısında fedaice savaşan Kurdistan Özgürlük Gerillası, ölümsüz şehitlerimizin mücadele geleneğini direniş harcına dönüştürerek bu 8 ayda emsalsiz bir mücadele yürütürken, 199 yoldaşımız da son nefeslerine kadar fedaice savaşarak şehadete ulaşmıştır. Kurdistan Özgürlük Gerillası Apocu ideoloji temelinde şehitler çizgisinin takipçi olmuş, bu çizgiden şaşmadan Apocu mücadele ve yaşam tarzını tereddütsüzce uygulayarak zafere ulaşma kararlılığında ve gücünde olduğunu bir kez daha göstermiştir.

8 AYLIK SAVAŞ BİLANÇOSU

14 Nisan-14 Aralık tarihleri arasındaki sekiz aylık savaş bilançosu şu şekildedir:

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– Pusu, sızma, baskın, sabotaj, suikast, ağır silah, çatışma-darbeleme, koordineli gerilla, hava savunma kuvvetleri ve devrimci operasyon tarzındaki taktiklerle toplamda 2852 eylem gerçekleştirilmiştir.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 12’si kontra, 20’si rütbeli asker olmak üzere toplam 2744 işgalci cezalandırılmıştır.

– 385 işgalci yaralanmıştır.

Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla başta Direniş Alanları olmak üzere Medya Savunma Alanları;

– 3897 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 5433 kez saldırı helikopteriyle bombalanmıştır.

– Güçlerimizin savaş tünelleri ve mevzileri 3152 kez uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar (fosfor bombası, termobarik bomba, taktik nükleer bomba) ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

Güçlerimiz tarafından el konulan silah ve askeri malzemeler;

– 14 MPT-55 Piyade Tüfeği

– 4 Adet MPT-55 Silah Dürbünü

– 4 AK-47 Piyade Tüfeği

– 3 G-3 Piyade Tüfeği

– 4 Bomba Atar Silahı

– 2 M-16 Piyade Tüfeği

– 2 HK-416 Piyade Tüfeği

– 1 BKC Silahı

– 1 B-7 Roketatar Silahı

– 1 MPT-66 Piyade Tüfeği

– 4 Tabanca

– 4 Bomba Atar Mermisi

– 848 M-16 ve BKC mermisi

– 18 El Bombası ve Çok Sayıda Sis Bombası

– 4 Saldırı (Çelik) Yeleği

– 4 Çelik Kalkan

– 3 Rext

– 12 Şarjör

– 7 Gece/Gündüz Dürbünü

– 4 Termal Dürbün

– 4 Lazer Noktalayıcı

– 2 Kızılötesi Silah Aparatı

– 1 Termal Kamera

– 1 Lazerli Dürbün

– 4 Mobesse Kamera Sistemi

– 3 Kafa Kamerası

– 1 Taşınabilir Radar Sistemi

– 44 Kg Patlayıcı

– 4 Mayın

– 1 Mayın Patlatma Cihazı

– 1 Mayın Dedektörü

– 8 Cep Telefonu

– 3 Telsiz

– 1 Güneş Enerjisi Paneli

– 1 Pusula

– 5 Bıçak (Kasatura)

– 6 Askeri Çanta

– 2 Askeri Şapka

– 2 Kask

– 9 El Feneri

– 2 UPS Enerji Dönüştürücüsü

– 4 Enerji Kaynağı

– 2 Korteks, TNT, C3

– Mobesse Kamera Sistemi Parçaları

– 1 Özel Yapım Keskin Nişancı Tüfeği

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzeme ve araçlar;

– 8 Skorsky Helikopteri

– 3 Saldırı Helikopteri

– 2 Tank

– 17 Zırhlı - Askeri Araç

– 4 Kepçe Aracı

– 72 Mobesse Kamera Sistemi

– 53 Dron

– 8 Radar

– 5 Termal Kamera

– 2 Teleskop

– 3 Sinyal Karıştırıcı (Jammer) Cihazı

– 5 Hareket Sensörü

– 2 Ses Dinleme Cihazı

– 1 Fotokapan

– 1 Konteynır

– 137 Mevzi

– 42 Askeri Çadır

– 1 Kamelya

– 1 Kimyasal Gaz Aktarım Sistemi

– 1 Cephanelik

– 7 A4 Silahı

– 2 BKC Silahı

– 300 Kg Patlayıcı

– 12 Patlayıcı Düzeneği

– 2 A-4 Mevzisi

– 2 Kimyasal Silah Düzeneği

– 2 Aspiratör

– 2 Bomba Atar

– 1 AT-4 Silahı

– 1 Kalkan

– 1 Projektör

– 1 Erzak Deposu

Güçlerimiz tarafından darbelenen askeri araçlar;

– 48 Skorsky Helikopteri

– 32 Saldırı Helikopteri

– 19 Mevzi

– 12 Dron

– 9 Kepçe

– 6 Zırhlı Askeri Araç

– 3 Askeri Çadır

– 1 Konteynır