Zülküf Gezen anıldı: Gücümüzün farkında olalım

İmralı tecridine karşı fedai eylem düzenleyen Zülküf Gezen, mezarı başında anıldı.

İmralı tecridine karşı açlık grevi direnişi sürerken 16 Mart 2019’da bulunduğu Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde fedai eylem düzenleyen Zülküf Gezen, ölüm yıl dönümünde anıldı. Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında düzenlenen anmaya, Gezen'in annesi Havva Gezen, DTK  Eşbaşkanı Leyla Güven, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş genel başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP Amed milletvekilleri Dersim Dağ, Musa Farisoğulları ve Semra Güzel, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı. Anmada Gezen'in mezarına karanfiller bırakılarak, dualar okundu.

'ONLARIN SAYESİNDE TECRİT KIRILDI'
 
DTK Eşbaşkanı Güven, tecridin Zülküf Gezen şahsında Medya Çınar, Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Yonca Akici, Siraç Yüksek ve Mahsum Pamay’ın mücadelesi sayesinde kırıldığını belirtti. Güven, "Zülküf ve arkadaşları, tecridin insanlık suçu olduğunu bildiği için bir eylem gerçekleştirdi. Tecrit kabul edilemezdi. Tecrit Sayın Öcalan şahsında tüm halkların, kadınların, gençler üzerinde yürütülüyordu" dedi.
 
Güven, Halepçe Katliamı'na da değindi, Halepçe'de Kürtleri yok etmek isteyenlerin yok olup gittiğini söyledi.
 
ANNE GEZEN: GÜCÜMÜZÜN FARKINDA OLALIM
 
Anne Havva Gezen ise "Artık Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın. Bilinçsiz, bu zulüm karşısında kör olan Kürtler gözlerini açsın. Zülküf gitti ama onun gibi gençler artık ölmesin. Annelerin yüreğine ateş düşmesin. Yeter artık bir olalım. Kendi gücümüzün farkında olalım" şeklinde konuştu.