YJA Star gerillası Eryılmaz’ın cenazesi 96 gün sonra verildi

Şehit YJA Star gerillası Zehra Eryılmaz’ın cenazesi, 96 gün sonra ailesine teslim edildi ve polis ablukasında toprağa verildi. Cenaze törenine katılım engellendi.

Muş ve Amed'in Kulp ilçesi arasında bulunan Şenyayla bölgesinde 8 Aralık 2019’da çıkan bir çatışmada şehit düşen 5 gerilladan biri olan YJA Star gerillası Zehra Eryılmaz’ın cenazesi, 96 gün sonra ailesine teslim edildi. DNA testlerinin sonuçlanması üzerine Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aranan Eryılmaz Ailesi ve Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri, Malatya Adli Tıp Kurumu’na giderek cenazeyi aldı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen cenaze, dini vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’na getirildi.

KATILIM ENGELLENDİ

Yeniköy Mezarlığını ablukaya alan polisler, MEBYA-DER, TUAY-DER ve HDP yöneticileri ile halkın, cenaze törenine katılmasına engel oldu. Eryılmaz’ın cenazesi, aile fertleri tarafından toprağa verildi.
Zehra Eryılmaz’ın taziyesi, Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Silvan Yas Evi’nde kabul ediliyor.