Yeni Ülke gazetesi muhabiri Altun mezarı başında anıldı

Özgür basın çalışanı, Yeni Ülke gazetesi muhabiri Cengiz Altun, mezarı başında anıldı. Anne Türkan Altun, "Oğlum bu halkın gazetecisiydi. Oğlum gerçekleri ortaya çıkardı diye öldürüldü. Ama bugün onlarca oğlum var" dedi.

Batman’da 24 Şubat 1992 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Yeni Ülke gazetesi muhabiri Cengiz Altun, ölümünün 28’inci yıl dönümünde mezarı başına anıldı. Çamlıca Mezarlığı'ndaki anmaya, Altun'un ailesi ile birlikte gazeteciler katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada Altun'un mezarına karanfiller bırakıldı. 

İlerleyen yaşı ve sağlık sorunlarına rağmen mezar başına kadar güçlükle gelip anmaya katılan Altun'un annesi Türkan Altun, çocuğunun fotoğrafını öpüp, "Ben sana kurban olamadım Cengiz'im" demesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu. 

Oğlu ile anılarını anlatan Anne Altun, "Oğlum bu fotoğrafı çektiğinde acele etmişti. İşi hep aceleydi. Yakasını dahi düzeltmedi. Oğlum bu halkın gazetecisiydi. Bir gün eve gelip Hizbullah'ın insanları parçaladığını anlatıyor ve onları ortaya çıkaracağını söylüyordu. Ortaya çıkardı da. Oğlum gerçekleri ortaya çıkardı diye öldürüldü. Ama bugün onlarca oğlum var" diye konuştu.