Van ve Ağrı’da koronavirüs paniği

AKP/MHP iktidarı her ne kadar "Önlem aldık, Türkiye’de koronavirüsü yok’ dese de Van ve Ağrı'da yaşananlar tam tersini ortaya koyuyor.

İran ile sınır kapısı bulunan Van ve Ağrı’da koronavirüsü paniği yaşanıyor. İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin Türkiye’de koronavirüsün bulunmadığını ve gerekli önlemlerin alındığını açıklasa da son günlerde Van’da ve Ağrı’da yaşananlar koronavirüs salgınının bu illerde vardığı boyutu net bir biçimde ortaya koyuyor.

TEŞHİS KONULDU

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak sınır kapısında şu ana kadar 650 kişi koronavirüs şüphesi ile tedavi altına alındı. Özellikle İran’dan gelen 14 tır şoförü kesin koronvirüs teşhis kondu. Bu kişilerin tamamı İran’dan Türkiye’ye gelen T.C uyruklu kişilerden oluşuyor. Bu kişiler Doğubayazıt Yenişehir Hastanesinde karantina altına alındı. Gürbulak sınır kapısında sahra çadırları kuruldu. İran tarafından 700 e yakın şoför mahsur kaldı.
Gürbulak Sınır Kapısı'nda bugün de öğleden sonra ambulans hareketliliği yaşandı. İran'dan Türkiye tarafına geçen 1 kişide termal kameralar yüksek ateş belirlendi. Sınır kapısına çağrılan ambulansla gelen özel kıyafetli sağlıkçılar, muayene yaptıkları kişiyi Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürdü.
Gürbulak sınır kapısı geçen hafta hükümet tarafından kapatılmıştı.

SINIRDA HASTANE KURULDU

İran ile sınır kapısı olan bir diğer il olan Van’da ise daha büyük bir panik yaşanıyor. Kapıköy sınır kapısı geçen hafta kapanmasına rağmen Van’da korona virüsü nedeniyle askeri hastane karantina hastanesi ilan edildi. Gelen şüpheliler burada karantina altına alınırken, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 3, 4 ve 5 katları da karantina bölümleri ilan edildi.

VAN’DA MASKELER KARABORSAYA DÜŞTÜ

Van’da koronavirüsü nedeniyle medikal maske satışında patlama meydana geldi. Daha önce piyasada 5 TL’den alıcı bulunan maskeler koronavirüs paniği nedeniyle şu anda 150 TL’den alıcı buluyor. Karaborsaya düşen maskeleri sokakta seyyar satıcılar tarafından da satılıyor. Vanlılar evden çıkmamayı tercih ederken, büyük iş merkezleri tamamen boş kaldı. Van’da birçok esnaf koronavirüs nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kaldı.

SES: HER AN YENİ VAKALAR ORTAYA ÇIKABİLİR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan SES Van Şube Başkanı Figen Çolakoğlu, şu ana kadar Van’da açıklanmış kesin bir korona tespitİ bulunmadığını ancak Van’ın İran ile sınır komşusu olması nedeniyle herkesin tedbir almak zorunda olduğunu kaydeden Çolakoğlu, şöyle konuştu:
"Tedbirli olmak zorundayız. Muhtemelen askeri hastanede pilot niteliğinde. Sınırda bir sahra hastanesi kuruldu. Oradan insanlar belli bir taramadan geçiriliyor. Şüpheli olanlar orada muhafaza ediliyor. Yatanlar var ama sirkülasyon çok hızlı. Takip ediliyor ya da taburcu ediliyor. Resmiyette açıklanan bir tespit yok. Ulaştığımız bir vaka yok. Sahra hastanesini gidip görme şansımız yok. Güvenlik amaçlı izolasyon nedeniyle oraya giremiyoruz. Ateşi olan her hastayı o kategoriye sokamayız. Sadece Van değil ülkenin genelinde Korona paniği yaşanıyor. Bakanlıkça açıklanmadı ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Damlacık yoluyla bulaşabilen bir özelliğe sahip. Her an karşılaşabiliriz."

HASTALAR ARKA KAPIDAN KAÇIRILIYOR

Van’da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ulaşan bilgiler ise bazı şeylerin kamuoyundan gizlendiğini ortaya koyuyor. Korona şüphesi olduğu belirtilen birçok kişi hastanenin arka kapısından kaçırılarak askeri hastaneye götürülüyor.