Urfa’daki gözaltılar için süre uzatıldı

Urfa'da gözaltına alınan 10 avukatın da aralarında olduğu onlarca kişinin gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.

Geçtiğimiz Perşembe günü Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 avukat, 12 gardiyan ve çok sayıda cezaevinden tahliye edilmiş kişi, 4 günlük gözaltından sonra Urfa Adliyesi'ne getirildi.

Gözaltına alınanlardan avukatlar ve bazı yurttaşların Urfa TEM Şube’de, insanların bir kısmının İl Jandarma Komutanlığı'nda, gardiyanların ise Suruç ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutuldukları öğrenilirken, adliyede gözaltı süresi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 4 gün uzatıldı.

Gözaltındakiler sorgulanmak üzere geri götürüldü.

Gizlilik kararı bulunan dosyada 3 gizli tanık ifadesinin olduğu, ifadeler doğrultusunda cezaevlerinde şu an hükümlü bulunan 12 kişinin de ifadelerinin alındığı, suçlamanın ise PKK/KCK Zindan Komitesi'nin iç ve dış koordinasyonlarına üye olmak ve yardım etmek olduğu belirtildi.

Şu ana kadar gözaltına alınanlardan isimlerine ulaşılanlar ise şöyle:

Urfa: Avukatlar Metin Özbadem (HDP PM üyesi), Emin Baran, Hidayet Enmek, Sevda Çelik Özbingöl, Cemo Tüysüz, Şeyhmus İnal, Hüseyin İzol, HDP'nin eski yöneticilerinden Sedat Çelik, HDP Siverek Belediye Meclis üyesi İbrahim Ayyıldız, KHK ile kapatılan Radyo Karacadağ çalışanı Salih Erbekler, Halil Çay, 50 günlük bebeği olan Mizgin Çay Yavuz, Kemal Ak.

Amed: Avukatlar Zeynep Işık ve Özkan Avcı, Didar Çeşme, Mehmet Akdoğan, Zeynep Kıyar.

Şırnak: Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu, avukat Gürgün Kadırhan.

Van: Hakan Keleş.

Batman: Faruk Toptaş.