Tutsak Kargılı: Cezaevlerinde hak ihlalleri her geçen gün artıyor

Antep H Tipi Cezaevi’nde tutsak olan Şemsettin Kargılı ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde hak ihlallerinin arttığını söyledi ve 8 kişiye iki kişilik yemeğin verildiğini belirtti.

Antep H Tipi Cezaevi’nde bulunan ve 27 yıldır tutuklu olan Şemsettin Kargılı, 22 Ekim günü ailesi ile telefon üzerinden yaptığı görüşmede, cezaevindeki hak ihlallerinin arttığını söyledi. Sağlık durumunun iyi olmadığını, hastalığının ilerlediğini belirten Kargılı, hastaneye gidemediklerinden dolayı tedavi olamadığını kaydetti.

Daha önce de gittiği hastanelerde yine doktorlar tarafından kendisiyle ilgilenilmediğini, cezaevinde kalıp kalamayacağıyla ilgili heyetin, kendisini görmeden cezaevinde kalabileceği yönde rapor verdiğini ifade eden Kargılı, “Hastaneye gidemiyoruz, hastaneye gitsek bile geldiğimizde bizi 15 gün boyunca tek kişilik hücrede tutuyorlar, ilaç yazdırıyoruz ilaçlarımız yanlış geliyor. Koşullar gittikçe kötüleşiyor. Şu an tam olarak tecridi ve 12 Eylül'ü aratmayan koşulları yaşıyoruz. Fiziki saldırı yok ama psikolojik olarak baskılar çok” şeklinde konuştu.

Dağıtılan yemeğin kampüsteki başka cezaevinden getirildiğini dile getiren Kargılı, “2 kişilik yemek 8 kişiye veriliyor. Yemeğin az olmasında sıkıntı yok ama yemekler bozuk yenilmiyor. Daha önce verdikleri yemeklerle bizi zehirlemeye çalıştılar, gelen yemeklerin üstü açık. Yemeği dağıtanların hepsi adli mahkumlar, hasta mahkumlardan biri üstüne hapşırsa, onlarda olan hastalıklar bize de bulaşır” dedi.

4 metrekarelik alanda 8 kişi kaldıklarını ifade eden Kargılı, cezaevinde koşulların gittikçe kötüleştiğini belirtti.

Telefonla ulaştığımız Antep H Tipi Cezaevi yetkilileri ise hak ihlalleri iddialarını reddetti.