Suruç Belediyesi önünde oturma eylemi

Suruç Belediyesi'ne girmek isteyen HDP Milletvekili Ayşe Sürücü ve partililere polis saldırdı. Sürücü ve HDP'liler, oturma eylemi başlattı.

Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik'in gözaltına alınmasının ardından polis ablukasına alınan binaya kimse yaklaştırılmıyor. TOMA ve zırhlı araçlar ile çok sayıda polisin konuşlandırıldığı belediye binasındaki arama da sürüyor.

OTURMA EYLEMİ BAŞLATILDI

İlçeye gelen HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve beraberindeki partililer, belediye binasına girmek istedi. Polis, Sürücü'nün de aralarında bulunduğu partilileri, saldırarak binadan uzaklaştırdı. Bunun üzerine Sürücü ve belediye meclis üyeleri, belediyenin karşı kaldırımında oturma eylemi başlattı. Halk da bu meydanda toplandı.  Sürücü, AKP-MHP'nin, yüzde 59,36 oy ile kazanılan Suruç'ta halk iradesini gasp etmek istediğine dikkat çekti.

'HIRSIZLIK, TALAN, GASP!'

Sürücü, "Zulüm var. Eşbaşkanımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Bu hırsızlıktır, talandır, gasptır. Madem kayyum atayacaktınız, neden demokrasi diye seçim yapıyorsunuz! Suruç halkının iradesini gasp edemezsiniz. Bunu asla başaramayacaksınız. Bu halk size boyun eğmedi, eğmeyecektir" dedi.