Sêrt Barosu'ndan Şenyasarlara ziyaret

Sêrt Barosu, direnişteki Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 637’nci gününde. Şenyaşar Ailesi'nin adliye önündeki Adalet Nöbeti devam ederken, Sêrt Barosu yönetimi aile ile dayanışma ziyaretinde bulundu.

 'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ'

Sêrt Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Serhat Sizer ve Yönetim Kurulu üyesi Avukat Mehmet Mustafa Kızılay, adliye önünde Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret ederek, devam eden dava dosyası hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrasında kısa bir açıklama yapan Serhat Sizer, “Bugün Suruç katliamının duruşmasına katılmak için geldik. Hilvan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşmaya katıldık. O dosyada olan bütün hukuksuzlukların aynısı bugün Şenyaşar Ailesi'nin dosyasında da görüyoruz. Ailenin tek talebi var; adalet. Biz Siirt Barosu ve avukatlar olarak bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Siirt Barosu olarak dosyaya müdahil olacağız” dedi.

 Şenyaşar Ailesi'nin 637 gündür adliye önünde devam eden Adalet Nöbeti’ne değinen Sizer, “Bir ailenin bu kadar süre adliye önünde adalet talep etmesi bizler içinde üzücü bir durum. Bu durumlardan artık utanacak hale gelmişiz. Çünkü adalet insanların en temel ihtiyacıdır. En temel ihtiyacı isterken, talep ederken bu tür zorluklarla karşılaşmalarını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.