‘Savaşı zaferle taçlandıracağız’

HPG ve YJA Star gerillaları Lamiya Welat ve Rizgar Çetin, savaşı zaferle taçlandıracaklarını söyledi.

Türk işgal saldırılarının, tüm Kürt halkını hedef aldığını belirten HPG gerillası Rizgar Çetin, “Tüm halkımız bunun farkında olmalı, Kürtlüğüne ve Özgürlük Hareketi’ne sahip çıkmalıdır” derken, Lamiya Welat özellikle gençleri gerillanın yanında olmaya çağırdı. 

YJA Star gerillası Lamiya Welat, Türk işgal saldırılarının sadece gerillaya ya da Zap ve Avaşîn’e değil, Kürdistan'ın dört parçasına ve tüm Kürt halkına yönelik olduğunu belirterek, “Bu sürecin birçok zorluk ve ağırlığı vardır. Zor bir süreçten geçtiğimizi söyleyebilirim. Yoldaşlarımızın direnişi ve gösterdikleri irade, bizim için güç ve moral kaynağıdır” dedi. 

YJA Star gerillası Welat, tüm mazlum halkların zaferi olacağına inandığını söyleyerek, şunları dile getirdi: “Bu kutsal topraklarda yaşadığımız günler, kutlu günlerdir. Bu işgalci düşman hiçbir zaman kolay kolay saldıramayacak, işgal edemeyecek. Çok bedeller ödesek de başarı ve zafer bizim olacak. Başarı iddiamız çok güçlü.”

Özellikle de gençleri gerillanın yanında olmaya çağıran Welat, “Bu savaşı hissetmeye ve sahiplenmeye ihtiyaç var” dedi.

KESİNLİKLE KAZANACAĞIZ

HPG gerillası Rizgar Çetin ise soykırım ve işgal saldırısının her anlamda sürdüğünü, özellikle bu süreçte Medya Savunma Alanlarına ciddi bir saldırının olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Kolay kolay ilerleyemeyeceği açıkça görülüyor. Her adımında çok büyük kayıplar veriyor. Arkadaşlarımız, düşmana güçlü cevaplar veriyor. Saldırılar, tüm Kürt halkınadır. Tüm halkımız bunun farkında olmalı, Kürtlüğüne ve Özgürlük Hareketi’ne sahip çıkmalıdır. Mesele Kürtler olunca tüm işgalci devletler birleşir ve neredeyse her türlü imha saldırısını gerçekleştirir. Bunun için özellikle Güney’deki gençler, KDP’nin Türk devleti ile işbirliğini kabul etmemeli ve buna karşı tavır almalı. Halkımız, ayağa kalkmalı. Yoldaşlarımızın moral düzeyi yaptıkları eylemlerden bellidir ve bu dağları düşmana zehir edeceğiz. Bu savaşı kazanacağımızdan eminiz."