Savaşa giden gerillalar: Zap’ı asla bırakmayız-YENİLENDİ

Türk devletinin işgal saldırısını püskürteceklerini belirten HPG gerillaları, “Son bir kişi kalsak bile Zap’ı asla bırakmayız. İnanıyoruz ki biz tarihi belirleyeceğiz” mesajı verdi.

Medya Savunma Alanları içinde kalan Zap ve Avaşîn bölgesine dönük Türk devletinin 17 Nisan 2022’de başlattığı işgal saldırısına karşı Kürdistan özgürlük gerillasının direnişi sürüyor. 

HPG gerillaları, ANF’ye aracılığıyla mesajlarını iletti.

Savaşa katılan gerillalardan biri “Zap’ta ağır bir savaş yaşandı ve hala yaşanıyor. Arkadaşların direnişi çok büyük. Bazı bölgelerde düşmanı zorlamışlar. Yani askerlerde psikoloji de kalmamış” diye konuştu.

Tarihin sayfalarında yeni bir sayfa açmak için direnişe katılacaklarını belirten aynı gerilla, devamla şunları söyledi: “Son bir kişi kalsak bile Zap’ı asla bırakmayız. Hiçbir zaman Rêber Apo’nun militanları kimseye boyun eğmemiş ve eğmeyecektir. Biz de arazi timi olarak tünellerde arkadaşların yanına gidip arkadaşlara destek vereceğiz. İnanıyoruz ki tarihi biz belirleyeceğiz.”

Karwan isimli bir başka gerilla ise Türk devletinin 17 Nisan 2022 günü başlattığı işgal saldırısının üzerinden günler geçmesine şu ana kadar bir adım bile ilerleyemediğini aktardı. Gerillanın her tarzda, her silahla işgalci güçlere cevap verdiğine dikkat çeken gerilla Karwan “O düşmanı bu yıl yeneceğiz. Kesinlikle zafer bizimdir ve tüm arkadaşlarındır. Türk askerine çağrımızdır; gelin teslim olun. Başka da bir şey söylemeyeceğiz” dedi.