Malazgîrt: Arkadaşlar tam bir PKK’li ruhuyla direnişte

Birçok alanda gerilla güçlerinin Türk askerlerinin havadan indirme girişimlerini engellediğini bildiren Amed Malazgîrt “Arkadaşlar tam bir PKK’li ruhuyla düşmana sert ve etkili bir cevap veriyor, hepsini kutluyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, Türk ordusunun 17 Nisan 2022 günü Avaşîn ve Zap’a yönelik başlattığı işgal saldırısına karşı savaşan tüm gerilla güçlerine telsizden hitap etti. Malazgirt, HPG ve YJA Star gerillalarının sergilediği direnişe ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı.

İşgal saldırısının 14-17 Nisan 2022 tarihleri arasında 55 savaş uçağı ve onlarca silahlı insansız hava aracının gerçekleştirdiği yoğun hava bombardımanıyla başladığını hatırlatan Malazgîrt, gerillaya hitabında savaşın son durumuna dair şu değerlendirmelerde bulundu:

WERXELÊ’DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

“Türk devleti Güney Kürdistan topraklarını ve özellikle de Medya Savunma Alanları’nın tümünü işgal etmek istiyor. Werxelê’den Şehit Çiyayê Cilo Biçûk’a, Şikefta Birindara’dan Çiyayê Reş’e, Kurojahro’dan Çemço-Sida’ya kadarki bölgelere yönelik ağır hava saldırısı gerçekleşti. 17 Nisan günü savaş uçaklarının eşliğinde Skorsky ve Atak helikopterleriyle bu bölgelere havadan askerlerini indirmek istedi. Gerçekten de arkadaşlar tam bir PKK’li ruhuyla düşmana sert ve etkili bir cevap verdi.

Werxelê’de büyük bir direniş sergilendi ve burada hala şiddetli bir savaş sürüyor. Şehîd Şahin’de arkadaşlar, askerlerin havadan indirilmesini engellemek için gece-gündüz ellerinden geleni yaptı. Yine aynı düzeyde Çemço alanında hem Werxelê’nin hem Şehîd Şahin’in savunulmasında büyük bir rol oynadılar ve bu direniş sayesinde düşman indirme yapmayı planladığı yerlere indirmeyi gerçekleştiremedi. Aynı biçimde Şikefta Birîndara ve Karker’de arkadaşlar gece-gündüz savaşarak Şikefta Birîndaranve Karke’deki tepelere asker indirilme girişimini engellediler.

GERİLLADAN ÖZGÜN VE YENİ TAKTİKLER

Arkadaşlar etkili eylemlerle düşmana ağır darbeler vuruyorlar. Aynı düzeyde Kuro Jahro’da özgün ve yeni taktiklerle, gerektiği yerde sabotajlarla, gerektiği yerde sızma, gerektiği yerde darbeleme, gerektiği yerde üzerine gitme yöntemleriyle Kurojahro alanındaki Şehîd Şemdin ve Şehîd Harun hattında etkili eylemler gerçekleşti. Yine Kurojahro’nın zirvelerinde arkadaşlar yoğun bir bombardıman altında hala büyük bir direniş sergiliyorlar. Burada arkadaşlar küçük gruplarla gece-gündüz düşmana dönük etkili eylemler gerçekleştiriyor, onların eylemi de başarılı.

RUBAR TEPESİNDE 7 CENAZE GERİLLANIN ELİNE GEÇTİ

Ayrıca Çiyayê Reş’in Cehennem mıntıkasında arkadaşlar, düşman bütün imkanlarıyla havadan askerlerini indirilme girişimini engelledi ve hala burada büyük bir mücadele veriyorlar. Çiyayê Reş alanında küçük gruplarla gece-gündüz düşmana yönelik etkili eylemler gerçekleştiriyorlar ve eylemleri de başarılı. Özellikle de Rubar tepesindeki eylemde düşmana büyük darbeler vurdular ve en az 7 cenazenin üzerine gittiler.

AĞIR SİLAH KULLANAN ARKADAŞLARI KUTLUYORUZ

Ağır silah kullanan arkadaşların birimi birçok alanda özelilkle de Şikefta Birîndara alanında bulunan Kevirê Kun’da gerçekleştirdikleri eylemler başarılıydı. Aynı biçimde Kuro Jahro zirvesinde yaptıkları eylem de başarılıydı. Ağır silah birimlerindeki arkadaşları selamlıyor, başarılar diliyoruz.

Genel olarak baktığımızda arkadaşların yoğunlaşması ve fedakarlığı kış sürecinde verdikleri sözü layıkıyla yerine getirdiklerini görüyoruz. Bu direnişte yer alan arkadaşlar, fedakarlık gösteren, emek veren ve bütün arkadaşları selamlıyor ve daha büyük başarı dileğinde bulunuyoruz. Düşmana ağır darbe vuran bütün arkadaşları alınlarından öpüyor, başarı dileğinde bulunuyoruz.”