Kutlu ve 5 kişi serbest bırakıldı

Urfa merkezli siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu ve 5 kişi serbest bırakıldı.

Urfa merkezli Amed, Şırnak ve Batman'da aralarında avukat, siyasetçi, belediye eşbaşkanı, gardiyanların bulunduğu ve 12 hükümlünün dahil edildiği soruşturma kapsamında 40 kişi gözaltına alınmıştı. 12 Mart'ta yapılan gözaltılardan 12 gardiyan önceki gün Urfa'da adliyeye getirilmiş ve 1'i tutuklanırken, 11'i serbest bırakılmıştı. Dün ise 10 avukatın da aralarında olduğu 20 kişi adliyeye getirilmiş, Avukat Sevda Çelik Özbingöl, Kürt yazar Halil Çay, İlyas Yeşilçay tutuklanırken, 17 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Şu isimler de bugün denetimli serbestlik kapsamında bırakıldı:

"Görevi kayyumla gaps edilen Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu, kanser hastası Didar Çeşme, Ramazan Özpamuk, Hakan Keleş, Halil Inalsöz ve Mehmet Faruk Toptaş."

TUTUKLAMA TALEBİYLE SEVK EDİLDİLER

Aynı iddialar kapsamında yargılanan Amed Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği düşürülen Mehmet Akdoğan ve Cevdet Demiroğlu ise "Örgüt Üyesi olmak" iddiası tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.