HPG, Xakurkê'de şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı

HPG, Xakurkê’ye yönelik hava saldırısında şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıklayarak, başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diledi.

HPG Basın İrtimat Merkezi açıklaması şöyle:

"11 Mart tarihli açıklamamızda 10 Mart günü Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Ajwan Botan
Adı Soyadı: Hamid Sadıki
Doğum Yeri: Diwandere
Anne - Baba Adı: Zuleyha - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Mart 2020 / Xakurkê

 

Kod Adı: Numan Amed
Adı Soyadı: Onur Akyüz
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Ayten - Kamil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Mart 2020 / Xakurkê

 

Kod Adı: Serdar Kandil
Adı Soyadı: Servet Hüseyini
Doğum Yeri: Ciwanro
Anne - Baba Adı: Tayibe – Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Mart 2020 / Xakurkê

 

PKK ve Önder Apo’nun felsefesi bütün Kürdistan parçaları ve Ortadoğu için tek çözüm gücü olduğu hakikati her geçen gün daha da gün yüzüne çıkmaktadır. Önder Apo’nun yaşam felsefesi tüm ezilen halklara bir umut kapısı olmakla beraber, özgürlük için mücadele eden halklar için temel mücadele rehberi olmuştur. Bu değerlerin oluşmasında canlarını feda ederek ve bu yolda büyük bir emekle kahramanca direnerek bize bu direniş mirasını bırakan şehitlerimiz olmuştur. Kürt halkı yediden yetmişe her zaman olduğu gibi kendi manevi mirasını işgalcilerin tüm baskı ve zulmüne rağmen sahiplenerek büyütmüştür.

Ajwan, Serdar ve Numan yoldaşlarımız da bu bilinçle Kürt halkın özgürlüğü için ve en değerli varlığımız olan şehitlerin direnişlerini devralmak için yönlerini mücadele alanlarına vermişlerdir.

Ajwan, Serdar ve Numan yoldaşlarımız Kürdistan’ın farklı bölgelerinde dünyaya gelip yurtsever bir ortamda büyüyerek daha genç yaşlarda Kürdistan gerillasını tanımaya başlarlar, işgalci devletlerin Kürt halkına karşı zulmüne yakından tanıklık ederler ve bu zulme, işgale karşı tek gücün PKK hareketi olduğu gerçeğini görerek gerilla saflarına katılırlar. Ajwan, Serdar ve Numan yoldaşlarımız her zaman öğrenmeye ve gerilla tarz - taktiğini geliştirme gayreti içerisinde olmuşlardır. Tüm eğitimlerden başarıyla geçip işgal saldırılarına karşı önemli görevler üstlenirken, bu mücadele azmiyle de tüm yoldaşlarına örnek ve öncü olmayı başarmışlardır.

Başta şehadete ulaşan yoldaşlarınızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehit yoldaşlarımızın bize bıraktığı mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz."