HPG: Xakurê şehitlerini saygıyla anıyoruz

Xakurkê’de 20 Kasım 2019 tarihinde 4 gerillanın hava saldırısı sonucu şehit düştüğünü belirten HPG, “işgal harekâtına karşı büyük bir irade, cesaret ve Apocu fedai ruhla en ön cephede direnmişlerdir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xakurkê’de şehit düşen gerillalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle;

“20 Kasım 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Pale, Serhıldan, Sterk ve Zana yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Pale Dersim
Adı Soyadı: Jiyan Taşdemir
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Netice – Selim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Kasım 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Serhıldan Gımgım
Adı Soyadı: Emin Karataş
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Lütfiye – Abdulbaki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Kasım 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Sterk Hevi
Adı Soyadı: Nupelda Şahin
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Nucan – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Kasım 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Zana Serhed
Adı Soyadı: Serhat Güler
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Bedevi – Cesim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Kasım 2019 / Xakurkê

Faşist Türk devleti Kürt halkını yok etme politikaları her seferinde hüsranla sonuçlanmış ve soykırımcı devlet zihniyeti her defasında farklı maskelerle bu hayalini gerçekleştirmenin peşinde olmuştur. Tüm asimilasyon uygulamalarına ve göç politikalarına karşın Kürt halkı kendi kültürüne ve tarihine sahip çıkmış ve PKK’nin çıkışıyla da direnişle taçlandırmıştır. Direniş büyüdükçe faşist Türk devleti de insanlık dışı uygulamalarını ve katliamlarını büyütmüş, Kürt halkının direnişini ve umutlarını kırmaya çalışmıştır.

Yıllardır aynı senaryolarla tek amacın Kürt halkını yok etmek olduğunun bilincinde olan Kürt gençleri, korkunun yerine cesareti, köleliğe karşı özgürlüğü seçerek Kürt özgürlük mücadelesine katılmış ve her geçen gün bir adım daha zafere yakınlaştırmıştır. Faşist Türk devleti her türlü imkanını seferber ederek ve kapitalist güçlerin de büyük desteğini alarak, Kürt halkına ve özgürlük hareketine karşı topyekûn bir savaşla işgal harekâtını başlatmıştır. Bu işgal harekâtı başladığı ilk günden itibaren gerilla direnişiyle karşılaşmış ve darbe üzerine darbe almıştır; Pale, Serhıldan, Sterk ve Zana yoldaşlarımız bu direnişin fedai militanları olmuşlardır.

Pale, Serhıldan, Sterk ve Zana yoldaşlarımız kimisi Kürdistan’ın farklı bölgelerinde, kimisi de Türkiye metropollerinde dünyaya gelmiş ve Türk devletinin faşist zihniyetine yakından tanıklık etmişlerdir. Özgürlük umudu her bir yoldaşımızın yüreğinde filizlenmiş ve Kürdistan dağlarında nihai zaferin olduğuna inanarak gerilla saflarına katılmışlardır, işgal harekâtına karşı büyük bir irade, cesaret ve Apocu fedai ruhla en ön cephede direnmişlerdir.

Başta şehit yoldaşlarımız değerli ailelerine ve yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diyor ve şehit yoldaşlarımızın ideallerini zafere ulaştıracağımızın sözünü yineliyoruz.”