Hacızade'nin cenazesinin toprağa verilmesi engellendi

Lice'de şehit düşen YJA Star gerillası Kubar Hacızade’nin cenazesi 6 ay sonra teslim alındı ancak cenazenin toprağa verilmesi engellendi.

Amed'in Lice ilçesi kırsalında 24 Eylül 2019’da çıkan çatışmada şehit düşen 3 gerilladan biri olan Kubar Hacızade’nin (Rojda Cudi) cenazesini almak için İran’ın Maku şehrinden kentte gelen Baba Ali Hacîzade, 27 Ocak’ta Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne (MEBYA-DER) başvurdu. Hacîzade, 29 Ocak’ta Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde, kan örneği verdikten sonra İran'a döndü.
Hacîzade, DNA sonuçları kesinleştikten sonra koronavirüsten kaynaklı sınır kapıları kapatıldığı için Amed'e gelemedi. Bunun üzerine ailenin verdiği vekaletle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda 6 aydır bekletilen cenaze, ailenin avukatı tarafından teslim alındı.

CENAZEYİ TAŞIYAN ARACA ENGELLEME

MEBYA-DER yetkilileri, cenazeyi toprağa vermek için Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine götürdü. Bitlis yakınlarında Türk askerleri tarafından durdurulan aracın, “İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün izin vermemesi” gerekçe gösterilerek geçişi engellendi. Aile avukatının Doğubayazıt savcılığı nezdinde yapacağı görüşmeler sonucunda cenazenin nerede toprağa verileceğinin netleşeceği belirtildi.
Cenazenin içinde bulunduğu aracın Bitlis yakınlarındaki bekleyişi sürüyor.