Gözaltında kaybedilen sağlıkçıların akıbeti soruldu

Amed ve Batman'da kayıp eylemleri koronavirüs nedeniyle iptal edildi. İHD, yazılı açıklamalarla kayıpların akıbetini sordu.

AMED
İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eyleminin 579’uncusunu koronavirüs nedeniyle yapmadı.
Eylemin iptal edildiği duyurusuna rağmen polislerin uzun süre İHD binası önünde beklemesi dikkat çekti.
İHD Kayıp Komisyonu, eylemin 579'uncu haftasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 14 Mart Dünya Tıp Bayramı nedeniyle 1990'lı yıllarda gözaltında zorla kaybettirilen doktor ve sağlık çalışanlarının akıbetini sordu. Eylemde, gözaltında zorla kaybedilen Recai Aydın, Emin Ayhan, Hasan Kaya, Edvırd Tanrıverdi, Selman Kuray, Hasan Keleş'in hikâyelerine dikkat çekildi.

BATMAN
İHD Batman Şubesi de eylemin iptal edilmesinin ardından 485’inci hafta eylemine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 12 Mart 1995’teki Gazi katliamına dikkat çekilen açıklamada, “Bu acıyı, bu zulmü hafızalarda taşıyarak; yeni nesillerin bizim yaşadıklarımızı yaşamadığı, insanların sokak ortasında katledilmediği, kaybedilmediği bir gelecek için mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü veriyor, bu katliamda yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz” denildi.