Gerilla direnişini kıramayan işgalciler yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla saldırıyor

Gerilla direnişi karşısında çaresiz kalan işgalci Türk devleti, Direniş Alanları’nı 36 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı. 2 kez savaş uçakları, 22 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla saldırdı.

HPG Basın irtibat Merkezi, yaşanan savaşa ilişkin yaptığı açıklamada şu  ayrıntıları paylaştı:

“Savaş suçlusu Türk devleti Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal harekatını başlattığı günden itibaren Kurdistan Özgürlük Gerillası mevzilerinde ve arazide bu saldırılara karşı koymaktadır. Bu direnişi kıramayan işgalci Türk ordusu ise savaş hukukuna ve ahlakına aykırı bir şekilde yasaklı bomba ve kimyasal silahlar kullanmaya başlamıştır. Belgeleriyle birlikte kanıtlanan bu savaş suçlarına yeterince tepki gelişmemesinden ve NATO’nun verdiği destekten cesaret alan savaş suçlusu Türk devleti, yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla yaptığı saldırılarını aralıksız sürdürmektedir.

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 14 Ekim günü 36 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda 2 kez savaş uçakları, 22 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 4 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmıştır. Aynı zamanda işgalcilerin savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları 60 kg patlayıcı da imha edilmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

14 Ekim 16:00, 16:50 ve 18:10 saatlerinde Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş, 3 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

14 Ekim’de Xakurkê’deki Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’nda bulunan işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                                    

14 Ekim saat 09:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda hareket halindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

14 Ekim 09:20 ve 14:00 saatlerinde Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce iki kez suikast taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemlerde 1 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci yaralanmıştır.

15 Ekim saat 08:30’da işgalcilerin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları 60 kg patlayıcı YJA Star hareketli timlerimizce imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

14 Ekim’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Yunus savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 26 kez bombalanmıştır.

14 Ekim’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri ile Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 10 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

14 Ekim’de Qendîl’deki Dola Şehîdan ve Qada Newrozê alanları savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

14 Ekim’de Saca, Kurojahro ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 22 kez bombalanmıştır.

14 Ekim’de Çemço, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

14 Ekim’de Çemço, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

14 Ekim’de işgalci Türk ordusunun Girê FM Direniş Alanı’nda işgal amaçlı yol yapım çalışması devam etmiştir.

14 Ekim’de işgalci Türk ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır. “