DTK: Halepçe zihniyeti Roboskî'de, Efrîn'de sürdü

Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde açıklama yapan DTK, "Soykırımcı uygulamalar sürdü ama Kürt halkı teslim olmadı" dedi. DTK, ulusal birlik çağrısı yaptı.

 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bugün Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
"Kürt halkı şahsında insanlığa ve insanlığın tüm değerlerine karşı gerçekleştirilen Halepçe Katliamı, bir insanlık suçu olarak tarihteki yerini almıştır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar ifade edildi:

'SOYKIRIM UYGULAMALARI SÜRDÜ'

"Saddam diktatörlüğünün her türle kimyasal ve biyolojik silahları da kullanarak gerçekleştirdiği Halepçe Katliamı'nda beş binin üzerinde  sivil ve savunmasız Kürt insanı hunharca katledildi. Aradan otuz yıl geçmiş olmasına rağmen insanlığın yaşamındaki ve vicdanındaki yara ve tahribatlar kapanmadığı gibi, Efrîn'deki yeni soykırım uygulamalarıyla daha da derinleşmiştir.
Koçgiri, Ağrı, Zilan, Genç, Dersim, Maraş, Qamışlo, Gazi, Roboskî, Şengal, Sur, Cizre, Nusaybin, Silopi, Şırnak ve daha birçok Kürt ili ve ilçesinde bu yıkım ve yok etme stratejisi büyük katliamlarla sürdürülmüştür.

'KÜRT HALKI TESLİM OLMADI'

Kürt halkı tüm tarihi boyunca bu soykırım uygulamaları karşısında asla geri adım atmamış ve teslimiyeti kabul etmemiştir."
DTK, açıklamasının sonunda halkı, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri hızla Kürt ulusal birliğini geliştirmeye çağırdı.