Devlet muhtar Komi'nin peşini bırakmıyor

Van’da geçen yıl İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve yerine kayyum atanmasına rağmen 31 Mart seçimlerinden yeniden seçilen Edremit’in Süphan Mahallesi Muhtarı Ayhan Komi, bugün bir kez daha görevinden alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Ekim 2018 tarihinde görevinden alınan ve yerine kayyum atanan Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi Muhtarı Ayhan Komi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerini açık farkla kazanarak yeniden muhtar seçildi.

Komi, 7 bin oyun 4.500’ünü alarak açık farkla yeniden muhtar olmasına rağmen Edremit Kayyumu ve Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli’nin hedefi olmaktan kurtulamadı. Çiçekli’nin İçişleri Bakanlığına başvurusu üzerin bakanlık bugün Komi’yi süren ‘Örgüt propagandası’ davasını gerekçe göstererek görevinden uzaklaştırdı. Komi’nin Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında mahkemeye duruşmayı Eylül ayına ertelemişti.

Konuya ilişkin bilgi veren Komi, halkın iradesinin bir kez daha gasp edildiğini söyledi. İddia edilen propaganda davasında mahkemenin henüz karar vermediğini aktaran Komi, “Her defasında bir gerekçe ile halk iradesi gasp ediliyor. 31 Mart seçimlerinde büyük farkla kazandım. Ancak her şeye rağmen halkın belediye başkanı biziz ve halkımızın içinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.