DBP: İktidar kazanamadığı belediyeleri işgal ediyor

DBP, "İktidar seçimle kazanamadığı belediyeleri işgal ediyor" dedi, AKP-MHP iktidarına karşı ortak mücadeleye çağırdı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki 5 belediyenin AKP-MHP iktidarı tarafından gasp edilmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'KAZANAMAYINCA GASP EDİYOR'

"İktidar seçimle kazanamadığı belediyeleri kayyumlar ile gasp etmektedir” vurgusunda bulunulan açıklamada, söz konusu kayyum atamalarının işgal olduğunu belirtti.
Açıklamada, "Bu işgal girişimleri 15 Temmuz 2016 sonrasında ilan edilen olağanüstü halin yansımalarıdır” denilirken, DBP’li 95 belediyenin gasp edildiği hatırlatıldı. "Bu süreç sonrası yerel yönetimler gibi halkın örgütlendiği alanların devletin vali ve kaymakamlarının işgal merkezlerine dönüşmesine sebep olmuştur" diyen DBP, şöyle devam etti:

'BAŞARISIZLIĞINI GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR'

"Bu dönemde bütün belediyelerde başta kadın kazanımları olmak üzere, gençlik, çocuk ve kültürel çalışmalar sonlandırılmış, demir parmaklıklar ve bariyerler ile belediye binaları güvenlik merkezlerine dönüştürülmüştür.
Salgın döneminde insanlar can dertleri ile uğraşırken iktidar, ülke içinde ve dışındaki tüm başarısızlıklarını kayyımlar atayarak, halklar arasında kutuplaşma ve bölünme yaratarak gizlemeye çalışmaktadır. Böylesi süreçlerde iktidarın görevi halk iradesine el koymak değil, halklarımızın sağlını korumak olmalıydı. Bu sabah erken saatlerde yine iktidar tarafından Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerimiz iktidar tarafından işgal edilmiş ve Belediye eşbaşkanlarımız gözaltına alınmıştır.

ÇAĞRI

Bizler demokrasiye inanan taraflar olarak, insanlık tarihindeki en büyük ve tehlikeli bir virüs haline dönüşmeye başlayan AKP iktidarına karşı durmaya, tüm emek, barış ve demokrasiye inanan güçleri birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”