'Cumali İnce duruşuyla öncü bir devrimciydi'

2016 yılında Şemzinan'da şehit düşen HPG gerillası Cumali İnce'yi anlatan HPG gerillası Şoreş Roni, "Cumali heval yoldaşlığı ve yaşamdaki duruşuyla bizim için öncü bir kadroydu" diye konuştu.

HPG gerillası Şoreş Roni, 2016 yılında Hakkari'nin Şemzinan alanında şehit düşen Cumali İnce'yi (Ceyhun Dirin) anlattı. Cumali İnce'nin kendileri için öncü bir kadro olduğunu belirten Şoreş Roni, "Cumali yoldaş 2000'li yıllarda özgürlük saflarına katılım sağlamış. O dönemlerde tasfiyeciler yaygındı onlara karşı büyük mücadele yürüttü. Bu mücadeleden sonra Dersim sahasına geçti ve orada en az 6-7 yıl pratik çalışmalarda yer aldı. Cumali arkadaşla tanışmamız 2012 yılının sonbaharında gerçekleşti. İlk karşılaşmamızda bile samimi ve dürüst bir yaklaşımı vardı. Cumali arkadaş Türk’tü. Yaşamda konuşmasıyla bizi çok etkiledi, sohbetleri her zaman Önderliğin yaşamıydı; Önderlikle nasıl tanımış ve nasıl etkilenmiş? Hep bahsederdi. Cumali arkadaşın Türk olup Önderlikten etkilendikten sonra PKK saflarına katılması bizi çok etkiledi. İdeolojik yaklaşımları ile kendini yaşamda gösteriyordu. Yoldaşlığı ve yaşamdaki duruşuyla bizim için öncü bir kadroydu" diye konuştu.

Cumali İnce'nin Şemzinan bölgesinde çok büyük emekler verdiğini söyleyen Şoreş Roni, devamla şunları belirtti: "Cumali İnce heval pratik alanlarda kalıyordu, hep savaşın olduğu yerlere kendini öneriyordu. Düşmana karşı büyük bir öfkesi vardı. Nasıl savaşacağını da iyi biliyordu. Tarihi birikimi kendini savaşta ve yaşamda gösteriyordu. Kürt halkına büyük bir ilgisi vardı. Yeni bir arkadaş geldiğinde parti ahlakı ve parti yaşamını onunla tanıştırırdı, her bir arkadaşın gönlünde bir yeri vardı. Cumali yoldaş en son 2016 yılında düşmanla girdiği bir çatışmada bir grup arkadaşla kahramanca savaşıp şehit düştü. Bu arkadaşları ne kadar anlatsak yetmez, onlar bizim için artık yaşam ölçüsüdür. Cumali arkadaşı ve onunla şehadete giden bütün arkadaşları saygıyla anıyorum."

https://anfturkce.net/kurdistan/hpg-mucadelemizi-zafere-tasiyacagiz-86436