Covid-19: Güney Kürdistan’da olağanüstü tedbirler

Güney Kürdistanlı yetkililer koronavirüs Covid-19 salgını nedeniyle olağanüstü tedbirler almaya başladı. Kentler arası trafik ve kent içi trafik akışı ile zorunlu olmayan haller dışında serbest dolaşım durduruldu.

Salgından komşu İran’ın özellikle ağır bir şekilde etkilenmesinden sonra Güney Kürdistan’da 27 Şubat’tan geçerli olmak üzere okullar ve resmi kurumlar kapatıldı.

Salgının yayılması karşısında Perşembe günü bir açıklama yapan Bölgesel Asayişten “Şehirler arası trafik 14 Mart ile 28 Mart arası durdurulacak” dedi.

Bu Cuma günü yapılan yeni bir açıklamaya göre şehirler arası trafik ile birlikte şehirlerle ilçeler arası trafik de aynı tedbir kapsamına alındı. Ayrıca 48 saat geçerli olacak şekilde şehir içi zorunlu olmayan hareket de durdurulacak.

SÜLEYMANİYE’DE KAFELER, KUAFÖRLER, RESTORANLAR KAPATILDI

Süleymani’ye de kafeler, restoranlar, küaförler, halkın topluca bulunabileceği birçok yer, yerel yönetim tarafından alınan kararla kapatıldı.

Bununla birlikte bu gece saat 24.00’ten itibaren 48 saat süre ile AVM’ler ve tüm eğlence yerleride kapatılıyor

75 YILDIR ARALIKSIZ ÇALIŞAN ÇAYXANA ŞEB KAPATILDI

Süleymaniye’de tedbir amaçlı kapatılan yerler arasında 75 yıldır aralıksız bir şekilde açık olan Çayxana Şeb (Şeb Çayhanesi) adındaki tarihi kahvehane de var. Son yıllarda Süleymaniye gençliği, adın, yazar ve sanatçıların akşamları oturduğu Saholeke sokağındaki çay ocakları, yemek büfeleri ile yemekhaneler de Perşembe gecesinden itibaren kapatıldı.

AYNI KARARLA HEWLÊR VE DUHOK’TA DA UYGULANACAK

Tedbirler sadece Süleymaniye ile sınırlı değil. Halepçe, Hewler, Duhok başta olmak üzere tüm il ve ilçelerde de uygulanacak.

Şehirler arası trafik, şehirler ile ilçeler arasındaki yollar ve şehir içinde zorunlu hareket dışındaki hareketlilik için alınan kararların bu gece saat 24:00’ten itibaren geçerli olacağı bildirildi