Bucak: Başarının tek yolu ulusal birlik

Türk devletinin Rojava'ya saldırarak bölgenin demografik yapısını değiştirmek istediğini söyleyen PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, bu saldırılara karşı Kürtlerin ulusal birliğini kurması gerektiğini belirtti.

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına tepkiler devam ediyor. Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-Bakur) Genel Başkanı Sertaç Bucak, Rojava'nın Türkiye için hiçbir zaman tehlike oluşturmadığına dikkat çekti. Türk devletinin Rojava'ya saldırısının dünyanın hiçbir yerinde kabul görmediğini söyleyen Bucak, "Rojava'ya yönelik saldırılar hem uluslararası hukuka hem de savaş hukukuna aykırıdır. Çünkü Türk devleti başka bir ülkenin toprağına saldırıyor ve orayı işgal etmek istiyor. Rojava hiçbir zaman Türk devleti için bir tehlike oluşturmadı. Türk devleti daha önce birçok kez demokratik özerk yönetim ve sayın Salih Muslim ile görüştü.

Kürt halkı mazlum bir halktır. Bu işgal saldırılarında yüzlerce sivil insanımız katledildi. Türkiye bu saldırılarla Rojava'nın demografik yapısını değiştirmek istiyor. Kürtlerin yurduna Arapları yerleştirmek istiyor. 50 yıl önce Suriye Rejimi Arap kemeri ile Kürtlerin yerine Arapları yerleştirmek istiyor. Arap kemerinden sonra birçok yurttaş yerinden oldu. Şimdi de Türk devleti 2. Arap kemerini uygulamak istiyor. Türk devleti demografik yapıyı değiştirerek Kürtleri imha etmek istiyor" diye konuştu.

TÜRKİYE KÜRTLERİN KAZANIMLARINI YOK ETMEK İSTİYOR

Türkiye'nin Ortadoğu'da tehlikeli bir siyaset yürüttüğüne dikkat çeken Bucak, şunları belirtti: "Türkiye'de Kürt sorunu var ve Rojava saldırısından sonra bu sorun artık dünya sorununa dönüştü. Dünyanın neresinde bir Kürt kazanımı varsa Türkiye bu kazanımı yok etmek için saldırıyor. Bir süre önce Güney hükümeti bağımsızlığını ilan etmek istedi ve referanduma gitti. Fakat Türkiye dünyanın gözü önünde Güney'i tehdit etti. O dönem Güney ile Türkiye arasında sağlam ilişkiler vardı. Şu an Rojava'daki Kürtler kendi kendini yönetmek istiyorlar, Türkiye bu sefer de oraya saldırıyor. Söz konusu Kürt ve Kürtlerin statüsü oldu mu Türkiye saldırıya geçiyor.

Türkiye Kürtlerin statü sahibi olmasını kendisi için bir tehdit olarak görüyor. Bu tehlikeli ve Türkiye halklarının çıkarı olmayan bir siyasettir. Türkiye kuruluşundan bu yana Kürtler üzerinden bir siyaset yürütüyor. Türk devleti Kürtlere güvenlik sorunu olarak bakıyor, bu yüzden Kürtleri parçalamak için askeri operasyonlar yapıyor. Fakat bu siyaset şimdiye kadar başarılı olmadı. Katliam, öldürme ve tutuklamalarla bu sorun çözülmez. Biz de bunu kabul etmiyoruz, askeri operasyonlar yanlıştır. Rojava Türkiye için tehlikeli değildir. Şimdiye kadar Rojava'dan Türkiye'ye yönelik bir tehdit gelmedi."

HER TOPLUM GİBİ EŞİT VE ÖZGÜR YAŞAMAK İSTİYORUZ

Amacına ulaşmak isteyen bir halkın mutlaka birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Bucak konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Dünyada yaşanan gelişmelere bakıldığında birlikte hareket eden halklar başarıya ulaşmıştır. Bu Kürtler için de geçerlidir. Başarının tek yolu, (farklı görüşlere sahip olsak bile) ulusal birlik konusunda Kürt siyasi örgütler olarak ortak hareket etmektir.

Bizler mazlum bir halkız. Rojava ve Başur'un durumu göz önünde Eğer Rojhilat'ta bir gelişme olursa eminim Türkiye oraya da saldıracaktır. Biz Kürtler hiçbir halkın düşmanı değiliz. Biz de her toplum gibi eşit ve özgür bir şekilde yaşamak istiyoruz. Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Kendi toprağımızda yaşamak istiyoruz. Bu yüzden ulusal birlik şart."