Ailelerin eylemi 171. gününde: Tutsaklar ölüm döşeğinde!

Aileler, eylemlerinin 171. gününde Amed'deki adliye önünde buluşarak, "Tutsaklar ölüm döşeğinde" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 171'inci gününde Amed'deki adliye önünde devam etti. Ailelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) yöneticileri destek verdi.

Eylemde konuşan tutsak yakını Nazime Boltan, 6 aydır Adalet Nöbeti’nde olduklarını kaydederek,  "Ama halen adalet görünmüyor. Çocuklarımızdan 30 yıl cezaevinde olanlar var. Çocuklarımız hasta ve doğru dürüst tedavi olmuyorlar. Tedavi etmiyorlarsa getirsinler, biz tedavi edelim. Çok yaşlı hastalarımız var. Hepsi ölüm döşeğindedir. Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı sesimizi duysun" dedi.

Tutsaklar üzerindeki baskılara dikkat çeken Boltan, "Cezaevi önüne gidiyoruz, çocuklarımıza zulüm etmeyin diyoruz. Cezaevlerinden tabut almayalım diyoruz. Adliye önüne geliyoruz, çocuklarımızın haklarını istiyoruz. Bunu istiyoruz; çocuklarımız serbest bıraksınlar, biz onları tedavi edelim" diye belirtti.
 
Tutsak yakını İnci Güler ise "Kaç gündür adalet arıyoruz. Cezaevlerinden cenaze çıksın istemiyoruz. Hasta olanlar serbest bırakılsın, infazları biten tutsaklar serbest bırakılsın. Adalet herkese lazımdır. Herkes için adalet istiyoruz" dedi.
 
Eylem "Hak, hukuk, adalet", "Bijî berxwedana zindanan", "Siyasi tutsaklara özgürlük" sloganları ve alkışlarla son buldu.