Zehra Doğan'ın resimleri Cenevre'de sergilendi

Tutuklu gazeteci ve ressam Zehra Doğan'ın yaptığı resimler Cenevre'de sergilendi.

Tutuklu gazeteci ve ressam Zehra Doğan'ın, cezaevinde gazete sayfalarına çizdiği resimler İsviçre'nin Cenevre kentinde sergilendi. Alhambra'da 10 Aralık İnsan Hakları Haftası'na kadar açık kalacak olan sergi Uluslararası Af Örgütü tarafından organize ediliyor. Serginin açılışına Cenevre Belediye Başkanı Remy Pagani, Sur Belediyesi eski Eşbaşkanı Fatma Şık, Af Örgütü Cenevre Temsilcisi Emily Baud katıldı.

Açılışta daha önce Amed’e yaptığı ziyaretler esnasında gördüklerini paylaşan Cenevre Belediye Başkanı Remy Pagani, Türkiye'de insan haklarının içinde bulunduğu durumun kaygı verici boyutta olduğunu belirterek, bu süreçte özellikle tutuklu bir gazeteci ile dayanışmanın önemli olduğunu söyledi. Cizre, Nusaybin ve Sur'da yaşananları anlatan Kedistan muhabiri Rosida Koyuncu da burada insanların canlı bir biçimde yakıldığını ve buna tanıklık eden gazetecilerin ya tutuklandığını ya da öldürüldüğünü söyledi. Kedistan editörü Naz Öke de Zehra Doğan ile yaptıkları görüşmeleri anlattı. Zehra'nın hangi koşullarda resim yaptığına dikkat çeken Naz Öke, sadece tanıklıklarını anlattığı için tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de bir demokrasiden bahsetmenin artık mümkün olmadığını söyleyen Uluslararası Af Örgütü Cenevre Temsilcisi Emily Baud da kendi çalışanlarının da içinde olduğu çok sayıda insan hakları savunucusu, gazeteci ve muhalifin tutuklu bulunduğunu söyledi.

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Şık da Sur'da yaşananları "soykırım" olarak nitelendirdi ve herkesi dayanışmayı büyütmeye çağırdı. Kürdistan’da yaşanan ölümleri ve yıkımı anlatan resimlerden oluşan sergi 10 Aralık'a kadar açık kalacak.