Paris Kürt Kültür Festivali Montreuil Belediyesi'nde devam etti

Paris Kürt Kültür Festivali coşkusunu Montreuil Belediye binasına taşıdı. Paris TEV-ÇAND‘nın sanat ekibi ile gerçekleştirilen konsere çok sayıda Fransız da katıldı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Kürdistan Üzerine Düşünce ve Araştırmalar Enstitüsü (IREK), Kürdistan Sanat ve Kültür Derneği (ACK) ile Danielle Mitterrand Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Paris Kürt Kültür Festivali Salı akşamı Montrueil Belediye Binası’nda verilen konser ile devam etti. 14 gün boyunca yapılacak festivale destek sunan Montreuil Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı festivalin bu etabının açılışında Montreuil Belediye Uluslararası Dayanışmadan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Halima  Menhoudy konuştu. Gasptan önce Bismil Belediyesi ile kardeş belediye olan Montreuil’ün Kürtleri ağırlamaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Menhoudy, “Böylesi bir festivalin, enerjinin parçası olmak onurlandırdı. Kürtlerin hep yanında olacağız”  ifadelerini kullandı.

Gecenin ilk konuğu ise TEV-ÇAND Korosu oldu. TEV-ÇAND bünyesinde çalışma yürüten sanatçıların festival için hazırlamış olduğu müzik i
dinletisinde Kirmancki ve Kurmanci şarkılar seslendirildi. Sazın, klarnetin, bas ve gitarın ritmine TEV-ÇAND sanatçılarının sesi eşlik etti.

Yine TEV-ÇAND bünyesinde çalışma yürüten bir diğer grup Govend Roja Arîn ise davul ve zurna ile salona giriş yaptı.

Gecede Kürt yemeklerinin tanıtıldığı bir büfe konuklara hizmet verirken, festival dördüncü gününü geride bıraktı. Festival Perşembe akşamı Paris 10. Bölge Belediye binasında "Anneler ve Göç" konulu Serdar Mutlu’nun sergisi ile devam edecek. 28 Mayıs tarihine kadar, sokak konseri, tiyatro, dengbej divanı, çocuk günü, fotoğraf sergisi ve final konseri olacak.