HPG: Özgürlük tutkuları ve hayallerinin takipçisi olacağız!

Dersim’de şehit düşen 3 gerillayı anan HPG, “PKK’ye katılarak yurtseverlik ve devrimcilik görevlerini yerine getirmenin onurunu yaşayan Umut, Berçem ve Cuma yoldaşlarımızın değerli aileleri bu yiğit evlatlarıyla ne kadar gurur duysalar yerindedir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Dersim'de şehit düşen gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“2017 yılının Mart ayında işgalci TC ordusunun Dersim alanına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda Umut, Berçem ve Cuma yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Dersim’de isyanın ve özgürlük tutkusunun yılmaz savaşçıları olarak mücadeleye katılan ve son nefeslerine kadar bu tutkudan ödün vermeyerek savaşan Umut, Berçem ve Cuma yoldaşlarımız Apocu iradenin somutlaşmış biçimleri olmuşlardır. Şehadetleriyle özgürlük mücadelemizin daha da büyümesinin en sağlam temelleri olan bu yiğit yoldaşlarımızı şehadet yıldönümlerinde saygıyla anıyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Umut Çimen
Adı Soyadı: Muhammed İsmail
Doğum Yeri: Kotol
Anne – Baba Adı: Nebahat – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: Mart 2017 / Dersim

 

Kod Adı: Berçem Amîgra
Adı Soyadı: Yağmur Yücedağ
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Vesile – Ekrem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
Mart 2017 / Dersim

 

Kod Adı: Cuma Çekdar
Adı Soyadı: Halil Taş
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Meryem – Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
Mart 2017 / Dersi


UMUT ÇİMEN

Umut yoldaşımız özgürlük mücadelemize birçok değer katan ve bedel ödemekten geri durmayan Rojhilatê Kurdistan’ın Kotol kentinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Ailesinden aldığı yurtseverlik değerleriyle büyüyen Umut yoldaşımız daha genç yaşlarda ilk defa gördüğü gerillalardan etkilenmiş ve daha o zamanlarda yürüyeceği yolun kararını vermiştir. Gerillaya katılmadan önce birçok faaliyet yürüten Umut yoldaşımız, yürüttüğü çalışmalardaki başarısı nedeniyle işgalcilerin dikkatini çekmiş ve birçok defa işgalcilerin baskısına maruz kalmıştır. Çalışma yürüttüğü bu süreçte düşman gerçekliğini daha iyi anlama fırsatı bulan Umut yoldaşımız kopmaz bir bağla bağlandığı gerillaya 2012 yılında katılmıştır. Özgürlük saflarına katıldıktan sonra tanıdığı ilk gerillalar olan Umut ve Çimen yoldaşlarımızın ismini almıştır. Bu şekilde daha katıldığı ilk zamanlarda yoldaşlarına ve şehitlere bağlılığı kendine esas alan Umut yoldaşımız şehadete ulaştığı ana kadar bu yürüyüşün sahibi olmuştur. Kendini her zaman askeri ve ideolojik yönlerden geliştirmeyi esas alan Umut yoldaşımız aldığı eğitimlerden sonra düşman gerçekliğini bilince çıkarmış ve buna göre yaşamını şekillendirmiştir. Umut yoldaşımız düşmana en büyük darbeyi vurabilmek için sürekli yoğunlaşmış ve mücadelesini daha da büyütmenin çabası içerisinde olmuştur. Katıldığı andan itibaren kendini her zaman en zor görevlere ve savaş alanlarına öneren Umut yoldaşımız hayalini kurduğu Dersim alanına geçmiştir. Burada yürüttüğü pratikle kısa zamanda uyum sağlayan Umut yoldaşımız diğer yoldaşlarının ilgisini çekmeyi başarmış ve kendini pratiğiyle kabullendirmiştir. Kendini zafere kilitlemiş bir gerilla olarak gittiği Dersim’de düşmana ağır darbeler vuran eylemlerde rol oynayan Umut yoldaşımız, katılımından önce etkilendiği yoldaşlarının pratiğine erişebilmenin çabası içinde olmuştur.

BERÇEM AMÎGRA

Berçem yoldaşımız Serhed’in yurtsever ve direniş kenti Wan’da doğmuştur. Düşmanın özel savaş politikaları çerçevesinde halkımızı özgürlük bilincinden koparmak için Kürdistan’ı yoksullaştırması ve böylece halkımızı göç etmeye mecbur bırakması nedeniyle Berçem yoldaşımızın ailesi Türk metropollerine göç etmek zorunda kalmıştır. Emekçi bir ailede büyüyen Berçem yoldaşımızın kendisi de kişiliğini emekle yoğurmuştur. Gençlik dönemlerinde düşmanın halkımız ve özelde de kadınlar üzerinde yürüttüğü soykırım politikalarının farkına varan Berçem yoldaşımız, kendisi ve ailesi de bizzat bu politikalardan etkilendiği için arayış içerisine girer. Bu arayışları neticesinde Önder Apo ve PKK gerçekliğini tanımış ve etkilenmiştir. Özellikle Önder Apo’nun Kadın Kurtuluş İdeolojisi’nin tüm dünya kadınlarının yegane özgürlük felsefesi olduğuna kanaat getirmiştir. Kocaeli’nde üniversiteye gittiği dönemlerde orada bulunan yurtsever öğrencilerle tanışan Berçem yoldaşımız halk ve özgürlük mücadelesi gerçekliğimizin daha fazla farkına varmıştır. Üniversite sürecinde gençlik çalışmalarına katılmış, tüm yurtsever ve devrimci gençliğin mücadeleye katılımı için başarılı çalışmalar yürütmüştür. Gençlik çalışması yürüttüğü dönemlerde gerilla mücadelesine büyük bir sempati duyan Berçem yoldaşımız 2014 yılında Dersim alanında gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldıktan sonra büyük bir moral ve coşkuyla yaşamı kucaklayan Berçem yoldaşımız kısa sürede gerillacılığın ve dağ yaşamının tüm inceliklerini öğrenerek yetkin bir gerilla olmuştur. Dersim alanının zorlu koşullarına rağmen özgürlük iradesini her zaman güçlendirmiş ve örnek bir YJA Star gerillası olmuştur. Gerilla saflarında bir kadın olarak öz gücünün daha fazla farkına varmış, sistemin kadınlar için oluşturduğu geleneksel kalıpları bir bir yıkmasını başarmıştır. Emekçi, fedakar ve mütevazi kişiliğiyle tüm yoldaşlarının sevgisini kazanan Berçem yoldaşımızın özgürlük hayalleri biz geride kalan yoldaşlarının daha fazla mücadele gerekçesi olacaktır.

CUMA ÇEKDAR

Cuma yoldaşımız Bakurê Kurdistan’da yurtseverlik ölçülerini, mücadelenin daha ilk yıllarında benimseyen Mêrdîn’de dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Daha çok genç yaşlardayken sömürgeci soykırımcı faşist Türk devletinin Kürt halkı üzerinde uyguladığı kültürel ve fiziki soykırım politikalarına yakından tanıklık eden Cuma yoldaşımız aldığı yurtseverlik bilinciyle birleştirdiği kin ve öfkesini mücadeleye dönüştürme kararını vermiştir. Çeşitli yollarla mücadele çabası içerisinde olan Cuma yoldaşımız, yüzünü varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama savaşının en müthiş verildiği Kürdistan’ın özgür dağlarına dönmüştür ve bu temelde gerilla saflarına katılmıştır. Amed Eyaleti’nde gerilla saflarına katılan Cuma yoldaşımız kısa zamanda etkili bir pratiğin sahibi olmuştur. Bu temelde en zor alanlarımızdan olan Dersim alanına geçen Cuma yoldaşımız burada da daha önce yürüttüğü pratikten geri kalmamış değer üzerine değer katarak ilerlemeyi bilmiştir. Savaşın yoğun olduğu bir alanda olmasına rağmen kendini ideolojik-politik yönlerden eğitmeyi ve geliştirmeyi sürdüren Cuma yoldaşımız aldıklarını yaşamda pratikleştirmenin büyük çabası içinde olmuştur. İdeolojik askeri yönlerden geliştiği kadar yoldaşlarını da geliştirmeyi esas alan Cuma yoldaşımız, yaşamdaki keskin ve kararlı duruşuyla yoldaşları tarafından aranan bir yoldaş olmayı başarmıştır.

Halkımızın ve tüm insanlığın özgürlük umudu haline gelen Partimiz PKK’ye katılarak yurtseverlik ve devrimcilik görevlerini yerine getirmenin onurunu yaşayan Umut, Berçem ve Cuma yoldaşlarımızın değerli aileleri bu yiğit evlatlarıyla ne kadar gurur duysalar yerindedir. Şehadetleriyle tüm Kürdistan’ın değerleri haline gelen kahraman yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşlarımız özgürlük tutkularının ve hayallerinin takipçileri olacağımızın sözünü yineliyoruz.”