Marsilya’da film gösteriminde PKK kampanyasına destek

Fransa’nın Marsilya kentinde Sedat Yılmaz’ın yönettiği Pres filmi gösterildi ve Mardin cezaevindeki kadın tutsakların hazırladığı bir gazete sergilendi. Gösterim sırasında PKK’nin “terör” listesinden çıkarılmasına yönelik destek mesajları verildi.

Film gösterimi ve sergi Alhambra sinema salonunda gerçekleşti. Kürt gazetecilerin maruz kaldığı baskılara dikkat çekmek amacıyla yapılan bu etkinliğe çok sayıda sol grup katıldı.

Etkinlik sırasında ayrıca HDP’ye yönelik baskılar ve Türk devletinin Rojava’yı hedef alan işgal saldırıları ile PKK’nin terörist örgütler listesinden çıkarılması talebini içeren bildiriler ve afişler dağıtıldı.

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Marsilya İnsan Hakları Ligi, Dünya Kadınlar Yürüyüşü, Paca Bölgesi Irkçılığa Karşı ve Halklar Arasında Dostluk Hareketi (MRAP), Paca-Barış Hareketi, Yeni Antikapitalist Parti (NPA), Komünist Parti (PCF), Sol Parti, Solidarité & Liberté Provence (Dayanışma ve Özgürlük) ve CGT sendikası başta olmak üzere çok sayıda parti ve sivil toplum örgütü etkinliğe katıldı. Tüm bu organizasyonlar Kürdistan ile Dayanışma Platformu içerisinde yer alıyor.

Etkinlik Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin öncülük ettiği gösterim ve sergiye, yerel gazete La Marseillaise’in Yayın Yönetmeni Léo Purguette de katıldı.


Gösterimden önce bir konuşma yapan Purguette, Kürt mücadelesinden çok etkilendiğini ve Kürtlerle dayanışma halinde olmaya devam edeceklerini belirtti. Purguette, PKK’nin "terörist örgütler" listesinden çıkarılması kampanyasına gazetenin ilk sayfalarında yer vereceklerini belirtti.

 

Kürt temsilcilerden Agit Polat, Kürt halkına yönelik saldırıların sürdüğünü hatırlatırken, PKK’nin listeden çıkarılması için yürütülen kampanyaya verilen destekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.