GÖRÜNTÜLÜ

Köln’de ‘Amara’ resim sergisi açıldı

10 Ekim 2023’te başlatılan kampanyaya destek vermek amacıyla Ressam Sinan Hezer'in girişimiyle Köln Kulturbunker’de açılan “Amara" adlı sergide, çoğu kadın ve genç olmak üzere 17 ressam eserlerini sergiledi.

KÜRT RESSAMLAR ESERLERİNİ SERGİLEDİ

Almanya'nın Köln kentinde 17 ressamın eserleriyle katıldığı Amara sergisi, akşam saatlerinde açıldı. Kürt Halk Önderi “Abdullah Öcalan'a Özgürlük Kampanyası"na destek vermek amacıyla açılan sergi, Pazar gününe kadar resimseverlere açık kalacak.

Köln Kulturbunker’de açılan sergide kadın ve genç ressamların çokluğu dikkat çekti.

Sergide Sinan Hezer, Aslı Filiz, Sarya Nurcan Kaya, Amele, Hogir Ar, Ribwar Parwizi, Hamit Aydın, Serdar Mutlu, Gulistan Güntekin, Murad İpek, İlos İlyas Elias Kırkan, Besna Acu, Berivan İbin ve Ayten Kaplan'ın eserleri sergilendi.

Köln Violine Trio grubu ise etkinlikte klasik müzik dinletisi sundu. Dinleti büyük bir ilgi gördü ve grup büyük alkış aldı.

HOGIR AR: KÜRT SANATÇILARI DİRENİŞTE YERİNİ ALIYOR

Sergiye iki çalışmasıyla katılan sanatçı Hogir Ar, şöyle konuştu: "Kürt sanatçılarının Kürt direnişinde yerini aldığını ve bu duygularla sanatını gerçekleştirdiğini göstermek istedik. Biz şöyle düşünüyoruz: Önderlik ve zindandaki tüm arkadaşlar özgür olunca biz özgürleşebiliriz."

Serginin açılışına katılanlar arasında Kamboçyalı Vanessa isimli bir resimsever vardı. Vanessa şunları dile getirdi: "Ben Kürtleri tanıyorum. Onların mücadelesini destekliyorum. Bu sergide en çok dikkatimi çeken, kadın ressamların çizimleriyle verdiği mesajlar oldu."

ASLI FİLİZ: KADIN KÜLTÜRÜNÜ VE DİLİ ÖNE ÇIKARDIM

Ressam Aslı Filiz ise, "Burada olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu sergide hepimizi bir araya getiren Sinan Hezer'e teşekkür ediyorum. Tablolarımda kadını, kültürü ve dili öne çıkarmaya çabaladım. Amara'yı bu şekilde yansıtmak istedim. Kadın nasıl ki sütüyle çocuğunu büyütüyorsa, maneviyatı da dili ve kültürü ile aktararak yaşatıyor. Tablolarımda 'Dili ve kültürü yaşatmak istiyorsan kadını yaşatmalısın' demek istedim" diye konuştu.

SİNAN HEZER: AMARA’DA BULUŞTUK

Ressam Sinan Hezer, Amara sergisinin gerçekleşmesi için yaklaşık üç ay boyunca  yoğun bir çaba harcadı ve ressamları bir araya getirdi. Sergide Hezer'in tabloları da sergileniyor.

Ressam Hezer, serginin açılışında yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Önderlik üzerindeki tecridi değerlendirdik ve bu konuda Amara'da buluştuk. Yüreğimiz Amara’da atıyor. Amara bizim için toplumsallığımızın, özgürlüğümüzün, varlığımızın sembolleştiği bir yer. Çoğunluğu genç olan 17 ressamın böyle bir projede bir araya gelmesi, beraber atan bir vicdan haline gelmesi bizim için çok önemli ve en anlamlı."

Amara resim sergisi, Cumartesi ve Pazar günleri, saat 13:00-18:00 saatleri arasında açık olacak.