'Ji bo Azadiyê' 18. Cenevre Film Festivali’nde

Sur direnişini konu edinen 'Ji bo Azadiyê' filmi, 18. Cenevre Film Festivali’nde gösterilecek.

100 günlük Sur direnişini konu edinen Ji bo Azadiyê (The End Will Be Spectacular) filminin festival yolculuğu devam ediyor. Rojava Film Komünü yapımı ve yönetmenliğini Ersin Çelik’in yaptığı film 6-15 Mart arasında Dünyanın insan hakları temalı önde gelen festivallerinden olan Cenevre Uluslararası Film Festivali’nin (FİFDH) bu yılki programında yer almayı başardı. Ji bo Azadiyê filmi, 12 Mart günü Espace Pitoëff-Théâtre’da izleyiciyle buluşacak. Festival kapsamındaki tüm filmlerin biletleri festival sitesinden online alınabilecek.

18’incisi düzenlenecek FİFDH’nin programı bugün yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu. Kısa film, belgesel ve uzun metraj olmak üzere 51 filmi programına alan festival, dünyanın dört bir yanından 280 misafiri ağırlayacak.

Film programının yanı sıra çok sayıda forum, seminer ve tartışmalara ev sahipliğini de yapacak olan festival, ana temasını da “Yangınlar, iklim değişikliği, kitlesel protestolar ve toplumsal isyanlar: rüzgarlar yükseliyor. FIFDH 2020, daha adil bir dünya hayal eden ve geleceğimizi inşa edenleri bir araya getirecek” sloganıyla duyurdu.

ULUSAL BREMİER ROJAVA'DA YAPILMIŞTI

Ji bo Azadiyê, dünya premierini 25. Kolkata Film Festivali’nde, ulusal premierini Rojava’da, Avrupa premierini ise 49. Rotterdam Film Festivali’nde yapmış ve yoğun ilgiyle karşılanmıştı. Mart ayında Almanya’da da gösterimlerine başlayacak olan Ji bo Azadiyê’nin Nisan ayı içerisinde de iki ayrı ülkede uluslararası film festivallerine katılacağı öğrenildi.

Online bilet için link: https://fifdh.org/en/2020/film/ji-bo-azadiye