FilmAmed “Her Malek Dibistanek” ile son buldu 

Bu  yıl 7'incisi düzenlenen FilmAmed Belgesel Film Festivali, "Her Malek Dibistanek” adlı belgesel gösterimiyle sona erdi. 

Amed’de Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği tarafından  bu yıl 7’incisi düzenlenen Filmamed Belgesel “Her Malek Dibistanek” adlı belgesel gösterimiyle sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi  ÇandAmed Sinema Salonunda gösterilen belgesel filmine , TJA üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Saliha Aydeniz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile filmseverler katıldı. 

BIJI BERXWEDANA ZINDANA SLOGANLARI ATILDI

Film gösteriminde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle Leyla Güven'in başlattığı ve 1 Mart itibariyle tüm cezaevlerine yayılan açlık grevi eylemine dikkat çekildi. "Her ev bir okul" filmi izlemek için solonu dolduran çok sayıda kişi filmin başlamasıyla birlikte,  "Bijî berxwedana zindana" sloganları attı. 

ANADİLİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

“Her Malek Dibistanek” adlı belgesel katılımcılardan büyük beğeni aldı. Filmin sonunda belgesel yönetmeni ve oyuncular, filim hakkında kısa bir açıklama yaptı. Ana dili önemine vurgu yapılan belgesel oyuncularından Halkların Demokratik Partisi (HDP), Milletvekili Saliha Aydeniz festivale katkı sunan herkese teşekkür etti. 

Her Malek Dibistanek: Yasaklı bir dil, mühürlenen bir okul, evlerde ana dilde eğitim gören çocuklar ve evlerini okula çeviren aileler. Yasaklı bir dili yeniden canlandırmaya çalışan insanların öyküsü...

Festivalin son günü olan 12 Mayıs'ta seyirciyle buluşan filimler ise şu şekilde: Onun Filmi, Şarkıları Gözü, Miraz Söyleşi, Prımas, Her Malek Dibistanek.