Dawiya Dawi Stockholm ve Örebro’da sahnelendi

Amed Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Özcan Ateş, tek kişilik oyununu İsveç’in Örebro ilinden sonra dün de başkent Stockholm’de sahnelendi. 

Dawiya Dawe, Amed Büyükşehir Belediyesi’nin AKP tarafından gasp edilmesinden sonra görevlerine son verilen Amed Şehir Tiyatrosu sanatçılarının sahneledikleri ilk oyun. 1 saat süren oyunda Özcan Ateş, tek kişilik bir performansıyla Kürt halkının tarihsel, sosyal ve siyasal süreçlerde yaşadıklarını kendine özgü esprili bir dille anlatıyor.

Kürt halkının ağır baskı altında bulunduğu koşullarda insanları Stand-up’la güldürmenin bir nevi bir direniş olduğunu söyleyen Özcan Ateş, “Bu ortamda dramatik oyunları hem insanların ilgisini çekmiyor hem de doğru bulmuyoruz. Oynayacağımız dram oyunu hiçbir biçimde Kürdistan’da yaşanan dramların üzerine çıkamayacak. Oynadığımız 17-18 hikayeden her birinin anlamı ve mesajı var. İnsanları güldürürken düşünmeye sevk ediyoruz. Kara mizahla bunu yaptığımızda hem derdimizi anlatıyoruz hem de insanlar oyunu keyifle izliyor” dedi. 

Amed Şehir Tiyatrosu sanatçısı Berfin Emektar da diasporada yaşayan Kürt Halkı ile buluşmak ve dayanışmak için oyunu İsveç ve Avrupa ülkelerinde sahnelediklerini belirterek “Tiyatroyu halkımıza Kürt kültür ve sanatını ulaştırmanın bir alanı olarak görüyoruz” dedi.

Oyun, 19 Ocak Cuma günü saat 18.30’da da Gävle ilinde Silvanium Gävle Konstcentrum’da sahnelenecek.