DAİŞ'in son mevzileri de düştü!

QSD, Dêrazor'un Baxoz nahiyesinde DAİŞ çetelerinin son mevzilerini de düşürdü. Son çete mevzilerinin de düşmesiyle DAİŞ'in Kuzey ve Doğu Suriye'deki askeri varlığı son buldu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Kuzey ve Doğu Suriye'de DAİŞ çetelerinin elinde bulunan son bölge olan Dêrazor'un Hecîn ilçesine bağlı Baxoz kasabasının tamamında hakimiyeti sağladı.

Irak-Suriye sınırında bulunan Baxoz'da çetelerin araçlarını çekerek mevzi yaptıkları son alanı da alan QSD güçleri, bölgede arama-tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

QSD savaşçılarına teslim olan DAİŞ çeteleri ise YPG/YPJ bayrağının bulunduğu tepenin altından kamyonlara bindirilerek, kamplara gönderiliyor.

Yer yer çatışmaların da yaşandığı bölge tamamıyla QSD güçlerinin denetimine geçti. Fırat nehri kenarındaki son çete mevzilerinin de düşmesiyle DAİŞ'in Kuzey ve Doğu Suriye'deki askeri varlığı son buldu.

Son günlerde bir yandan şiddetli çatışmaların yaşandığı bir yandan da DAİŞ çeteleri ve ailelerinin tahliye edildiği son mevziler ANF tarafından görüntülendi.