Brüksel Kürdistan Kültür Haftası sona erdi

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bu yıl beşincisi düzenlenen Kürdistan Kültür Haftası, açık havada üç günlük etkinliklerden ardından Pazar günü sona erdi.

Kültür Haftası, Perşembe günü Brüksel’in Saint-Josse Belediyesi’ne bağlı bir merkezde düzenlenen resepsiyonla başladı.

Sonraki gün Müze Meydanı’na (Place de la Musée), kültürel etkinlikler organize edildi. Üç gün boyunca alanda, özellikle konserler verildi, konuşalar yapıldı, halaylar çekildi, bir çocuk atölyesinde çocuk aktiviteleri yer aldı.

Alanda Kürt kültürünü yansıtan bir kıl çadır, tarihi yapıları temsil eden maketler, direnişi ve yıkımı anlatan afişler, geleneksel yemekler ve bir de kitap standı göze çarptı.

Geçen yılki formatta yapılan kültür haftasının organizatörleri, gelecek yıl daha zengin ve farklı bir haftaya şimdiden hazırlanacaklarını söylüyorlar.

Brüksel Kürt Enstitüsü, Kürdistan Ulusal Kongresi ve Belçika Kürt Toplumu Merkezinin öncülük ettiği kültür haftasında farklı kültürlerden bir çok sanatçı sahne aldı.

Dengbêj tarzında stranları ile dikkat çeken sanatçı Eleanore Fourniau, Faslı berberi halkından sanatçı Fatoum, Hintli Khan Brothers da bunlar arasında yer aldı.

Hafta boyunca havanın yağışlı olması, etkinlikler üzerine olumsuz etkide bulundu.