‘Bi Çavên Te Welat’ resim yarışması başladı

Avrupa' da yaşayan Kürt genç kadınların “Bi Çavên Te Welat” resim yarışması başladı. Yarışmaya ülke sevgisi ve bağlılığı konulu resimler, kolaj ve fotoğraflar kabul edilecek.

Avrupa’da “Bi Çavên Te Welat” adlı bir resmi yarışması başlatıldı. Yarışmaya bir grup Kürt genç kadın öncülük ediyor.

Ülke sevgisi ve bağlılığı konulu resimler, kolaj ve fotoğraflar yarışmanın resmi E-Mail ([email protected]) adresine yada Instagram (bicavente_welat) sayfasında gönderilebilir.

Daha sonra jüri tarafından her branştan kazanan fotoğraf seçilecek. Nisan ayında ise bütün eserler bir resim sergisinde gösterilecek.

Jüride Kürt ressamlar Aslı Filiz, Berivan Doğan ve Afgan ressam Leila Moussa yer alıyor.

Yarışmaya katılmak için resmin dijital versiyonu, resmin ismi ve eseri oluşturan kişinin bilgilerinin bulunması gerekiyor.

Tertip Komitesi şu açıklamayı yaptı:

“Sanat yeni bir dünya için yol serer, duygu dünyasına düşünce dünyasına yol açar. Kadınların duygusal dünyası eşsiz bir derinliğe sahiptir. Her insan duygularını birbirinden farklı bir şekilde ifade eder. Yaşadığımız bu zamanda Kurdistanlı kadınların sesi duyurulur bir yankı yaratır. Kürt kadınları hem askeri hem kültürel, dilsel ve sanatsal düzeyde Kurdistan’ın koruyucusudurlar! Ancak Kurdistan halen bölünmüş halde, sömürü ve işgal altında. Bundan dolayı Kurdistan’a yönelik beslediğimiz duyguları ifade etmemiz daha büyük bir önem taşıyor ve mühim olan gücün göstergesidir. Yurt sevgisini ifade etmek de bir eylemdir.”